Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Migotanie ekranu youtube

(Temat utworzony: 24-03-2021 11:28 AM)
3529 Wyświetlenia
Swarleey
Explorer
Opcje
Cześć, mam problem ze swoim Samsungiem s20 FE 5G - dotyczy on niesamowicie natrętnego migotania ekranu kiedy ogląda się coś w HDR na youtubie na pełnym ekranie. Automatyczna jasność jest wyłączona, ekran po prostu sobie mruga - raz jasno, raz ciemno, jasno, ciemno. Usunięcie danych aplikacji i aktualizacji, a potem aktualizacja ponownie nic nie zmienia. Ktoś miał ten problem i jakoś sobie z nim poradził? 
Swarleey
Explorer
Opcje
Tak. A nawet jak odinstalowałem aktualizacje i odpaliłem na niezaktualizowanym, to problem dalej występował, więc niezależne jest to od wersji
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Swarleey Jeśli Hard Reset nie pomoże to udaj się do serwisu Samsung w celu diagnostyki ekranu. 

Hard Reset wiąże się z utratą wszystkich danych, tylko po tym zabiegu nie przywracaj kopi zapasowej, bo może z tą kopią przywrócić się ten błąd. 

Instrukcja - Hard Reset 

https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w...

Serwis Samsung: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

Jeśli nie zdecydujesz się na Hard Reset to i tak udaj się do serwisu. 

Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Swarleey A czy masz najnowszą wersję oprogramowania telefonu? 

0 Like
Swarleey
Explorer
Opcje
Tak, kupiłem telefon z one UI 3.0, problem był, aktualizacja do 3.1 i problem dalej występuje, wczoraj aktualizacja i problem nie zniknął. Od samego wyjęcia z opakowania na czystym telefonie był problem, bo chciałem zobaczyć jak się spisuje wyświetlacz. Liczyłem że to kwestia do naprawienia w aktualizacji, nic się nie zmieniło więc napisałem post.
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Swarleey Czyli tak jak napisałem wykonaj Hard Reset, ten zabieg usuwa wszystkie dane, a jeśli to nie pomoże to pozostaje Serwis Samsung. 

Swarleey
Explorer
Opcje
Dzięki za pomoc
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy masz możliwość sprawdzenia jak wyświetlacz będzie się sprawował w przypadku wyświetlania materiałów HDR z innych aplikacji? Spróbuj nagrać film HDR telefonem i odtwórz go w systemowej aplikacji Galeria. Ewentualnie włącz film HDR z aplikacji Netflix. Daj znać jaki jest efekt.

Swarleey
Explorer
Opcje
O, niezły pomysł z nagraniem filmu, sprawdzę. Aplikacja netflixa twierdzi, że telefon nie obsługuje hdr
0 Like
Swarleey
Explorer
Opcje
Nagryny film w HDR odtwarza się normalnie w galerii. Myślę, że to może być związek z tym, że nie mogę kontrolować jasności na YT na full screenie jak jest HDR, co ciekawe mama w swoim S20 fe może to robić i u niej tak ekran nie mruga(chociaż zdarza się przyciemnienie i rozjaśnienie automatyczne ekranu również w czasie odtwarzania). A z drugiej strony brat w note 10 lite nie może kontrolować jasności tak jak ja, ale jemu ekran nie mruga
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli problem występuje wyłącznie w aplikacji YouTube to podejrzewam, że winna jest aplikacja. Możliwe, że występuje jakiś konflikt pomiędzy aplikacją a danym modelem telefonu. Sprawdź jeszcze czy masz włączoną opcję poprawiania wideo w ustawieniach telefonu: Ustawienia > Zaawansowane funkcje > Poprawianie wideo.