Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Linijka w S10 - za mało centymetrów w centymetrach? ;-)

(Temat utworzony: 13-07-2020 12:27 PM)
4531 Wyświetlenia
Stanley88
Voyager
Opcje

Witam

Sezon na ogórki chyba się już zaczął, więc zgłaszam poważny problem.
Otóż linijka z bocznego paska narzędzi, na odcinku 12cm w rzeczywistości ma około 11,4cm. Daje to błąd ok. 0,5mm na każdy cm. Niby niedużo, ale już np. 10cm będzie miało w rzeczywistości 9,5cm. Wiem, że to w sumie gadżet, od którego nie wymagamy wielkiej dokładności, oraz który użyjemy być może 2 razy (pierwszy i ostatni - żeby tę linijkę zobaczyć), ale błąd jest moim zdaniem zbyt duży. 
Prosiłem o sprawdzenie kolegę, który ma S9. Cytuję - "u mnie jest idealnie". Czy mógłby ktoś zweryfikować ten jakże ważki problem, ewentualnie podpowiedzieć rozwiązanie? 
Aha, zmieniałem rozdzielczości ekranu - bez rezultatu.

0 Like
Przejdź do rozwiązania
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Stanley88, pozostaje w takim wypadku zgłosić błąd w aplikacji Samsung Members.

0 Like
Stanley88
Voyager
Opcje

@mirudo24  napisał(a):

@Stanley88, pozostaje w takim wypadku zgłosić błąd w aplikacji Samsung Members.

Zapewne tak wkrótce zrobię. Zobaczę jeszcze z ciekawości numer wersji w żoninym A71. Ale to już po południu-wieczorem. 
Fajnie by było, gdyby się odezwał jakiś posiadacz modelu S10.

0 Like
Stanley88
Voyager
Opcje
Zgłosiłem. Co ciekawe w żoninym A71 numer wersji aplikacji Ekran krawędziowy jest taki sam: 5.1.27.1. U niej jest przycisk "Kalibruj", u mnie nie ma. Trochę dziwne.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Stanley88, posiadam taką samą wersję na telefonie Note10+ i również nie mam przycisku do kalibracji linijki. Daj znać jak otrzymasz odpowiedź.

0 Like
Stanley88
Voyager
Opcje
Dam znać, aczkolwiek mam nadzieję, że nie będzie taka, jak w wątku o etui LED Cover View i przypisywaniu grup 😕
https://eu.community.samsung.com/t5/akcesoria/etui-led-view-cover-s10-nie-mo%C5%BCna-przypisa%C4%87-...
0 Like
Stanley88
Voyager
Opcje

Jako, że sezon ogórkowy jeszcze trwa, tak tylko informacyjnie. Zgłoszenie wysłałem 17.07.2020. Jakoś niedługo potem dostałem odpowiedź:
"Dzień dobry,
Dziękujemy za kontakt. W nawiązaniu do przesłanego zgłoszenia informujemy, że raport został przekazany do dalszej analizy technicznej. Odpowiemy na to zgłoszenie najszybciej jak będzie to możliwe.
Pozdrawiamy,
Zespół Samsung Members".
I na razie tyle w temacie. Była w międzyczasie jakaś aktualizacja systemu, ale nic się nie zmieniło. Linijka w S10 nadal ma za krótkie centymetry. Jak widać programiści Samsunga dalej zbierają ogórki.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Od momentu zgłoszenia do wprowadzenia poprawki może minąć więcej czasu niż do kolejnej aktualizacji oprogramowania. Spróbuj dopytać czy coś już wiadomo w tym temacie. Możliwe, że odpowiednia poprawka jest już zaplanowana do wdrożenia w niedługim czasie.

0 Like
Przemuś
Pathfinder
Opcje

Powitać,

w moim S10+ zdaje się, że centymetry się zgadzają. Sprawdzałem z dwiema szkolnymi linijkami. Zdjęcie z jedną załączam. Zapytałem o to w międzyczasie kumpla, który ma S10. Jak mi potwierdzi to dam znać.

S10plus-ruller.jpg

.

Dobroci
Przem
Stanley88
Voyager
Opcje

@Przemuś : u Ciebie widać jest OK, u mnie na 12cm jest około 0,5cm  różnicy. A czy masz przycisk "Kalibruj"?
Ciekaw jestem jak to faktycznie wygląda u kolegi z S10, bo jeszcze nikt z tym modelem się nie odezwał.

@mirudo24 : zdaję sobie sprawę, że to nie piekarnia i poprawka oprogramowania może trochę potrwać, a od publikacji mojego pierwszego postu i zgłoszenia minął ledwie miesiąc. Jeszcze trochę poczekam, a całą sprawę traktuję trochę z przymrużeniem oka. Choć z drugiej strony od produktów pewnej ceny wymagam pewnego poziomu perfekcji i uważam, że w tym przypadku odchyłka jest zbyt duża.

0 Like
Marcinzzz
Journeyman
Opcje
Mam s10 i potwierdzam, linijka na długości 10cm jest o pół centymetra, krótsza. Pewnie ta linijka jest zeskalowana jak na s10+, a tam jest większy ekran, stąd taki błąd u nas. Niedopatrzenie twórców. edit. właśnie ja jestem kolegą Przemusia. :smiling-face: