Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Komunikat o wilgoci w porcie usb galaxy s20+

(Temat utworzony: 07-07-2021 11:40 AM)
7290 Wyświetlenia
izunever
Apprentice
Opcje

Ostatnio cały czas pojawia mi się komunikat o wilgoci w porcie ładowania, mimo że telefon nie miał żadnego kontaktu z wodą. Ładowałam go normalnie, później wyskoczył mi komunikat o wilgoci, więc telefon naładowałam bezprzewodowo, komunikat zniknął (dopiero kolejnego dnia) i mogłam naładować telefon zwykłą ładowarką, następne ładowanie- powtórka- znowu wilgoć, ale tym razem komunikat nie zamierza chyba znikać. W czym może tkwić problem, jakaś aktualizacja/ błąd, czy może (oby nie) po prostu zepsuty czujnik?

8 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możesz spróbować wykonać hard reset bez przywracania kopii, ale nie mogę zagwarantować, że to rozwiąże problem. Jeżeli po przywróceniu ustawień fabrycznych w dalszym ciągu będzie widoczny komunikat to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym. Możliwe, że wystąpiła usterka sprzętowa w porcie USB.

Instrukcja - hard reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Aleść
Student
Opcje
Też mam taką samą sytuację. Z tym, że po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu komunikat znika...
0 Like
izunever
Apprentice
Opcje

@Aleść  napisał(a):
Też mam taką samą sytuację. Z tym, że po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu komunikat znika...

Niestety próbowałam wszystkiego, przez czyszczecznie portu do przywracania ustawień fabrycznych. Nic nie pomogło, oddałam na gwarancję i został wymieniony port, na całe szczęście już działa bez zarzutów 

Aleść
Student
Opcje
Chciałem tego uniknąć ale widać, że flagowiec niekoniecznie takie flagowy 😉 oby i u mnie to zadziałało.
Wyczyścili cały tel czy nie?
izunever
Apprentice
Opcje

Tak, przywrócili mi ustawienia fabryczne

0 Like
sołtysek
Pioneer
Opcje
Witam wcześniej pisałem o wyświetlaczu, teraz o wilgoci. Po odłączeniu kostki zasilania z prądu i po ponownym podlaczeniu telefon wywala błąd ze wykryto wilgoć co mu się dzieje?
Galaxy S20 FE 5G
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@sołtysek  Witam

Jeżeli telefon nie miał wcześniej kontaktu z wodą to może oznaczać problem z gniazdem usb, potrzebna będzie diagnostyka w serwisie.

Ravbhp
First Poster
Opcje

Akurat mam ten sam problem z tel , a serwis mi odpisał że reklamacji nie uwzględnia ponieważ jest wilgoć w gnieździe ładowanie , a telefon nigdy wody nie widział i był zawsze w etui

0 Like