13-07-2020 02:04 PM
Szczerze mówiąc to już mnie szlag trafił. Raczej nie udzielam się na takich forach, tym razem muszę wyrazić swoją dezaprobate. Po każdej aktualizacji słownik na klawiaturze 3x4 działa coraz gorzej, rozumiem że młodzież korzysta w quawerty czy jak to się tam nazywa ,a stary układ używają tylko stare dziady jak ja.no ależ do chorej anielki jeszcze z dwa lata temu było spoko, to teraz za każdym razem pisanie w tej formie to męczarnia. Czy możecie w końcu przestać psuć?!?!
13-07-2020 02:15 PM
@megakura Proponuje Ci wyłączyć wszystkie aktualizacje aplikacji i telefonu nie będzie Ci psuć też możesz zgłosić przez aplikacje Samsung Members
13-07-2020 02:52 PM
@megakura, jeżeli uważasz, że działanie klawiatury 3x4 jest nieprawidłowe to warto zgłosić taką sugestię za pomocą aplikacji Samsung Members zgodnie z tym co napisał @vdsl2. Rozwiązaniem może okazać się instalacja zewnętrznej klawiatury jak np. Gboard - klawiatura Google. W sklepie znajdziesz sporo propozycji, ale niestety nie jestem w stanie wskazać klawiatury, która będzie obsługiwać tryb 3x4.
13-07-2020 03:39 PM
juz sprawdzalem kilka razy, gboard nie obsluguje 3x4, poza klawiatura samsung juz chyba nikt takiej opcji nie ma. a jak wylaczyc akualizacje? w sensie zablokowanie sciaganie nowych czy deaktywacja zainstalowanych?
13-07-2020 04:02 PM — edytowano 13-07-2020 04:03 PM
@megakura napisał(a):
a jak wylaczyc akualizacje? w sensie zablokowanie sciaganie nowych czy deaktywacja zainstalowanych?
Nie znalazłem możliwości wyłączenia automatycznego pobierania aktualizacji podobnie jak opcji odinstalowania wgranych aktualizacji. W takim wypadku najlepszym rozwiązaniem będzie zgłoszenie sugestii za pomocą aplikacji Samsung Members.
13-07-2020 04:07 PM — edytowano 13-07-2020 04:20 PM
@megakura A może szukasz, takiej Klasyczna Klawiatura nie wiem, czy jest możliwe zainstalowanie na twoim telefonie.
05-12-2021 11:23 PM
22-08-2022 12:54 AM
Potwierdzam to samo, źle działa słownik jak i do tego największy minus ze przewidywanie działa tylko w SMS w przeglądarce i inne miejsca juz nie chce . Nie wiem jak można zepsuć funkcjonalność taka. Co ma przewidywanie słów do krztaltu klawiatury. Szkoda bo widzę ze te wszystkie nowości coraz gorsze są a nie lepsze i prostsze . To w android 6 juz wszystko lepiej działało nawet menu prostszego czytelniejsze opcje łatwiej dostępne itp. A klawiatura śmiga jak trzeba wszędzie w SMS i przeglądarkach . Szkoda ze teraz nie chce , kupiłem nowy telefon samsunga tylko z powodu tej klawiatury docenił ich ze jeszcze nie usunęli tego . A pisze się na tym tysiąc razy szybciej ze słownikiem, zawsze jak ktoś widzi jak pisze SMS to się dziwi żebrak szybko pisze. Bo na klawiaturze 3x4 pisze się szybciej porostu . Ja rozumiem ze pewnych rzeczy się nie rozwija ale żeby były gorsze z roku na rok masakra jakąś. W necie też się spotkałem z tym problemem który tutaj znalazłem . Widzę że kolejne 2 lata minęły i jest jeszcze gorzej . Może w końcu ktoś się zajmie tym problemem żeby wróciła pełna funkcjonalność tej klawiatury wszędzie nie tylko przy SMS.
22-08-2022 05:24 AM
@Matinek nie zauważyłem aby źle działał słownik w klawiaturze..jeżeli uważasz, że działanie klawiatury 3x4 jest nieprawidłowe to warto zgłosić taką sugestię za pomocą aplikacji Samsung Members
22-08-2022 10:01 AM — edytowano 22-08-2022 07:45 PM
A to dziwne bo nawet tej odpowiedzi nie mogłem normalnie napisać tragicznie pisze a w przeglądarce w ogóle nie działa. Chciałbym to zobaczyć byłbym wdzięczny za filmik. Jaki masz telefon? jezeli s9 to moze w tamtym czasie dzialala dobrze. Bo mi na starszym teelfonie idealnie dzialala. Tutaj i nie tylkoo ludzie juz w telefomach z 2020 roku pisza ze jest zle coraz gorzej a teraz zupelnie tragedia.