Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Jak wyłączyć wybudzenie ekranu podwójnym stuknięciem.

(Temat utworzony: 08-05-2019 03:54 PM)
105080 Wyświetlenia
marc_in
Explorer
Opcje

Jak w temacie, jak to wyłączyć w galaxy s10e? 

0 Like
Przejdź do rozwiązania
39 Odpowiedzi
Sadzik
First Poster
Opcje

Niestety  w trybie bezpiecznym też pojawia się ten komunikat.    

0 Like
Sadzik
First Poster
Opcje

Czujnik chyba nie działa bo telefon ekran nie wibruje i nie zapala się na zielono 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sadzik, Wygląda na to, że masz uszkodzony czujnik zbliżeniowy. Możesz jeszcze wykonać twady reset urządzenia. Jeśli on nie pomoże, to konieczna będzie wizyta w serwisie.

Natomiast komunikat o podwójnym kliknięciu w celu odblokowania, to alternatywa dla czujnika zbliżeniowego. Jeśli telefon nie wykrywa działającego czujnika, to wtedy włącza się taka właśnie blokada.

crystallum
First Poster
Opcje

Witam,

czy w SG A10 jest możliwość włączyć wytbudznie telefonu podwójnym puknięciem w ekran?

Bardzo proszę o informację.

Z góry dziękuję

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@crystallum, sprawdź czy taka opcja jest dostępna w ustawieniach telefonu. Przejdź kolejno do: Ustawienia > Zaawansowane funkcje > Ruchy i gesty > Dotknij dwukrotn., aby wybudzić. Jeżeli opcja nie jest dostępna to znaczy, że ten model telefonu nie posiada takiej funkcjonalności.

KJO1
First Poster
Opcje

Mam dokładnie ten sam problem z Samsungiem A8 2018. Nie mam opcji wyłączania podwójnego stukknięcia. Po nawiązaniu połączenia i przyłożeniu telefonu do policzka batdzo często rozmowa zostaje rozłączona.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KJO1, opcja nie jest widoczna w telefonie czy nie można jej wyłączyć? Jeżeli problem występuje w trakcie połączenia to podejrzewam, że problem może leżeć po stronie czujnika zbliżeniowego. Czujnik po wykryciu twarzy powinien automatycznie wygasić ekran. Czy na ekranie posiadasz założoną dodatkową ochronę w postaci folii lub szkła? Czy problem występował od nowości czy pojawił się w ostatnim czasie?

0 Like
zulu88
Journeyman
Opcje

Jeśli ktoś nie ma opcji "Dotknij dwukrotnie..." (ja nie mam), to niech wejdzie w Ustawienia - Ekran blokady - Always on Display - Dotknij aby pokazać i tam jest opcja wyłączenia/włączenia. U mnie to działa. Pozdrawiam

0 Like
Members_hvEE56d
First Poster
Opcje

U mnie mam tą opcję wyłączone a dalej działa, dwa razy stuknę i ekran się zaświeci . Galaxy s20 ultra 

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_hvEE56d A masz wyłączone "Stuknij 2 razy aby włączyć" czy "Stuknij 2 razy aby wyłączyć"?