Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Jak wyłączyć wybudzenie ekranu podwójnym stuknięciem.

(Temat utworzony: 08-05-2019 03:54 PM)
105457 Wyświetlenia
marc_in
Explorer
Opcje

Jak w temacie, jak to wyłączyć w galaxy s10e? 

0 Like
Przejdź do rozwiązania
Sadzik
First Poster
Opcje

Witam. Jak wyłączyć blokade podwójnym kliknięciem w samsung galaxy a5  2016. Pozdrawiam i proszę o pomoc 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sadzik  Ustawienia > Zaawansowane Funkcje > Ruchy I Gesty.Screenshot_20200415-105827_Settings.jpg

Sadzik
First Poster
Opcje
Nie ma u mnie funkcji ruchy i gesty oraz dotknij dwukrotnie aby wybudzić
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sadzik, jeżeli nie widzisz tej opcji w ustawieniach telefonu to wygląda na to, że funkcja ta nie jest dostępna dla Twojego modelu telefonu.

Sadzik
First Poster
Opcje
Podczas połączenia i inna osobą na ekranie telefonu wyskakuje komunikat dotknij dwukrotnie aby odblokować. Po przełożeniu telefonu do twarzy ekran jest cały czas uruchomiony nie wygrasz się. Jest to bardzo uciążliwe bo w każdym momencie telefon potrafi się odblokować i przez przypadek po dotknięcie twarzą są zmieniane różne funkcje telefonu.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sadzik. Czy mógłbyś dodać tutaj zrzut ekranu tego komunikatu ? Z tego, co pamiętam, to A5 2016 nie ma żadnej funkcji dotyczącej podwójnego dotknięcia ekranu w celu odblokowania/blokady.

TomekR
Pathfinder
Opcje

@Sadzik 

Sprawdź działanie czujnika zbliżeniowego za pomocą kombinacji klawiszy *#0*# a następnie "Proximity". Po przyłożeniu dłoni do górnej części ekranu telefon powinien zawibrować, a ekran powinien zaświecać się na zielono.

0 Like
Sadzik
First Poster
Opcje

Screenshot_20200415-184719.png

0 Like
Sadzik
First Poster
Opcje

Po wybraniu kombinacji *#0*#    mam takie opcje Screenshot_20200415-184814.png

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sadzik, Uruchom telefon w trybie bezpiecznym i daj znać, czy w nim też pojawia się taki komunikat. Według mnie ten komuniakat generuje jakaś aplikacja.

Test czujnika zliżeniowego wykonasz po wybraniu kafelka "SENSOR". Następnie wystarczy, że będzie zakrywać/odkrywać czujnik. Jeśli czujnik działa, to tło będzie zmieniać się na zielone, a telefon wibrować.