Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Inteligentne powiadomienie

(Temat utworzony: 29-12-2019 09:02 PM)
4986 Wyświetlenia
ja_telefon
Explorer
Opcje

Witam "membersów".

Jest to mój pierwszy post na tym fomrum, zatem oficjalnie: dzień dobry.

Piszę z dwoma tematami (przeszukałem formu, nie znalzałem podobnych-tak błahych temtaów, dlatego założyłem nowy post).

Pierwsza sprawa, to kod modelu, wg różnych infomacji znajduje się on pod baterią (w s10e raczej nie pokuszę się aby go odszukać). Znalzłem informację iż jest on również na pudełku (faktycznie na pudełku jest kilka numerków, ale są to same cyfry bez literek jak np. tu SM-G970FZG.....) - telefon mam z legalnego źródła z polskiej dystryducji Samsung Electronics Polska sp. z o.o. Próbowałem odszukać kod modelu również w samym telefonie, ale tam też są onzczenia składające się z samych cyfr. Jest to o tyle istotne, że aby zgłosić się z prośbą o wsparcie konieczne jest podanie kodu urządzenia.

Sprawa druga, dotyczy inteligentnych powiadomień.

Mam włączone inteligentne powiadomienia, i gdy na telefonie znajdują się nieodebrane połączniea, nieodczytane wiadomości to przy podnoszeniu telefonu powinien on zawibrować - niestety nie wibruje. Maże należy go jakoś specjalnie podnosić?

Proszę Szanownych Kolegów o pomoc w powyższych tematach.

Posiadam telefom s10e z androidem 10.

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
ja_telefon
Explorer
Opcje

Jest tak jak pisze @nismo.

Delikatanie, powoli, ale i tak nie zawsze działa - jak z kobietą :). Szokoda, że to takie nieporacowane rozwiązanie.

Co ciekawe, działa tylko do pierwszego zawibrowania, a po odstawieniu telefonu, nawet jak upłynie 5,10 sekund to wibracje już się nie pojawiają.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
20 Odpowiedzi
MaŁy_RaDeK
Navigator
Opcje

Jeśli chodzi o numer (kod) modelu, to znajdziesz go w: Ustawienia -> Telefon - Informacje
Powinieneś zobaczyć coś w stylu SM-G970F.
Poniżej będzie numer seryjny i IMEI.

Co do inteligentnego powiadamiania, to połóż telefon ekranem do dołu.

Przy podnoszeniu go z takiej pozycji powinien zawibrować.

0 Like
ja_telefon
Explorer
Opcje

W ustawieniach telefonu, znajduje się tylko oznaczenie SM-G970F, jest też numer seryjny, IMEI jednak nie ma nigdzie takiego oznaczenie jakie jest/jakie są na stronie Samsung, np: SM-G970FZYDXEO czy SM-G970FZGDXEO.

Odnośnie powiadomień,  mimo kilku prób podnoszenia telefonu skieorwanego ekranem do dołu (z nieodebranym połączeniem) brak wibracji. Czy na włączenie wibracji mogą miec wpływ inne ustawienia np. AOD (wączony/wyłączony), podnieś aby wybudzić itp?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@ja_telefon skorzystaj z tej aplikacji: Phone INFO ★SAM★ - na drugim pulpicie pokaże Ci dokładny kod produktu dla twojego modelu. 

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
ja_telefon
Explorer
Opcje

Zaiste, fajna apka dużo fajnych informacji.

Pokazuje kod produktu: MS2G970.......V, a takiego nie ma na stronie Samsung :(. Na stornie jest 5 kodów, i cztery kończą się na O a jeden na S.

Za apke: dzięki.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ja_telefon  Na tej stronie po zalogowaniu się  i podaniu S/N lub IMEI będzie dokładny model twojego telefonu 

https://www.samsung.com/pl/support/your-service/main

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ja_telefon, poniżej podaję kody telefonów Galaxy S10e pochodzące z wolnej sprzedaży:

• SM-G970FZKDXEO - kolor czarny (Prism Black)
  • SM-G970FZWDXEO - kolor biały (Prism White)
  • SM-G970FZYDXEO - kolor żółty (Canary Yellow)
  • SM-G970FZGDXEO - kolor zielony (Prism Green)

ja_telefon
Explorer
Opcje

Nie znałem tej storny - dzięki.

Po zalogowaniu się na stornie, dane tefonu i gwarancji były już widoczne. Mój kod telefonu to: SM2G970FZKDOPV (kolor: Prism Black).

Co oznacza brak "mojego kodu" w Twoich kodach? Czy telefon jest od operatora (zaznaczam, że nie ma blokady sim).

Odośnie inteligemntnych powiadomień.

Udało mi się dwukrotnie doświadczyć wibracji, przy podnoszeniu telefonu z nieodebranym połączeniem. Dwa przypadkowe razy na dziesiątki prób - czy ktoś wie jak należy podnieść telefon aby pojawiły się wibracje? - bo skoro są, tzn., że z telefonem raczej wszystko OK.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ja_telefon, ze wcześniej Twojej wypowiedzi wywnioskowałem, że kupiłeś telefon w sklepie Samsung. To by oznaczało, że musisz posiadać jeden z kodów, które podałem w mojej poprzedniej wiadomości (wariant XEO). Kod, który podałeś sugeruje, że Twój telefon pochodzi od operatora Orange (ostatnie trzy znaki kodu - OPV). Operatorzy już od jakiegoś czasu nie zakładają blokady SIM.

ja_telefon
Explorer
Opcje

Telefon (mimo, iż prywatny) to załatwiałem przez pracodawcę. Co do tego, że pochodzi z Orange to by się nawet zgadzało, bo firma z nimi współpracuje.

Teraz pozostała jeszcze kwestia inteligentnych powiaodomień - pomoże ktoś?

0 Like