Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Informacja podczas włączania telefonu.

(Temat utworzony: 13-05-2020 08:55 PM)
1317 Wyświetlenia
filipjestem007
Apprentice
Opcje

Kupiłem telefon z drugiej ręki, jest to samsung galaxy s10 e i podczas włączania telefonu wyświetla się informacja o treści: "This phone's bootloader is unlocked and its software integrity can't be verified. Any data on this Phone may be vulnerable to attackers. Don't store any important or sensitive information on this Phone. " Co mogę z tym zrobić?

0 Like
8 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@filipjestem007, wygląda na to, że poprzedni właściciel majstrował przy oprogramowaniu co spowodowało wyświetlanie takiego komunikatu. Podejrzewam, że została nabita flaga Knox. Więcej informacji znajdziesz w tym wątku. Na Twoim miejscu zwróciłbym telefon sprzedającemu.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@filipjestem007  Również potwierdzam, że ktoś majsterkował w tym telefonie.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@filipjestem007 @mirudo24 @vdsl2  to, że było dłubane to na bank. Ktoś nieumiejętnie odblokował bootloader.  Ja bym dodatkowo sprawdził, czy telefon nie pochodzi od jakiegoś amerykańskiego operatora? Bo tylko one mają zablokowane BL. A pewnie za chwilę okaże się, że i aktualizacje nie działają.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
filipjestem007
Apprentice
Opcje
a mógłbym jakoś na własną rękę uporać się z tym problemem?
0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

W przypadku Samsungów, odblokowanie bootloadera narusza strukturę Knox, zatem w telefonie zaszły już pewne nieodwracalne zmiany. Ja również zachęcam Cię do zwrotu telefonu do sprzedawcy, na dłuższą metę możesz mieć rozmaite utrudnienia podczas użytkowania takiego urządzenia.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
filipjestem007
Apprentice
Opcje
pobrałem aplikację o której wspomniałeś w swoim artykule i knox nie został nabity, ale graj kodu CSC to Niemcy, zresztą podczas gdy przywracałem ustawienia fabryczne to taki język wyświetlił mi się jako domyślny.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jest masa na xda-developers  z tym"This phone's bootloader is unlocked and its software integrity can't be verified. Any data on this Phone may be vulnerable to attackers. Don't store any important or sensitive information on this Phone. " 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@filipjestem007, na forum już nic więcej nie wymyślimy. Możesz zgłosić się do serwisu i zapytać czy poradzą sobie z tym problemem. Mimo wszystko najlepszym rozwiązaniem będzie zwrot urządzenia do sprzedawcy.