Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy s21 ULTRA nadal pad niedziala w grach

(Temat utworzony: 16-04-2021 12:15 AM)
787 Wyświetlenia
DonKaryna
Pioneer
Opcje

Potrzebuje pomocy kto wie jaki pad albo czy trzeba coś przełączyć w telefonie by pad działał prawidlowo bo juz idzie oszalec. Edit postu czy ktos prubowal szukac rozwiązania w ustawieniach programisty 

0 Like
TomekPe
Pioneer
Opcje
Próbowałem to znaleźć ale nie udało mi się mam s20 a przy normalnym łączeniu pisze ze aby połączyć to urządzenie należy zainstalować aplikacje pad z którym Próbowałem to ps4
0 Like
DonKaryna
Pioneer
Opcje

Ja mam s21 ultra i już niemam pomysłu na s10ite działa jak szalony każdy pad a tu ani jeden

0 Like
TomekPe
Pioneer
Opcje
Mi też na s 10 działało niestety nie mam konsoli więc nie mogę przetestować tego czy przy zainstalowaniu ps4 remote play działa jakbyś mógł to sprawdź czy wtedy działa bo na stronie producenta pisze ze w przypadku łączenia z innymi telefonami niż sony trzeba zainstalować tą aplikqcje
0 Like
TomekPe
Pioneer
Opcje
A do Xbox kontroler aplikacja Xbox z sklepu play
0 Like
DonKaryna
Pioneer
Opcje
Ja prywatnie posiadam tylko xbox one x I xbox series x a wczoraj miałem mozliwosc w pracy pozostałe spdawdzic zamówiłem jako klient posprawdzałem czy działa I tyle nie funduje to nie brałem
0 Like
DonKaryna
Pioneer
Opcje
No mam apke I mam też apke xbox game pass i pady również nie działają prawidlowo dziala tak naprawdę przycisk A B X I MENU
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Jeżeli w jakikolwiek sposób pad działa na systemie operacyjnym, a nie działa w grach, to oznacza, że problem istnieje po stronie aplikacji ( gier). Prawdopodobnie nie są one jeszcze zoptymalizowane do obsługiwania pada na Twoim modelu urządzenia lub obsługa tych konkretnych padów nie została wprowadzona do gry. W wiadomości prywatnej wysłałem Ci link do jednego ciekawego filmu na ten temat.
TomekPe
Pioneer
Opcje
0 Like
MetaFan
Pioneer
Opcje
Z ciekawości sprawdziłem, okazało się że na moim S21 Ultra gamepad połączony po bluetooth również nie chce działać poprawnie (sprawdzałem z padem od PS4 i PS5). O ile w interfejsie Androida wygląda na to że śmiga poprawnie, to w grach (np. COD Mobile) kompletnie fiksuje - postać kręci się wokół własnej osi, gałki analogowe nie reagują a przyciski nie działają poprawnie. Wygląda to na błąd oprogramowania samego S21 Ultra, bo w innych telefonach z Androidem się nigdy z czymś takim nie spotkałem. Przydałby się jakiś hotfix od Samsunga.
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Próbowałeś sprawdzać działanie pada w innych grach np. wyścigowych ? 

0 Like