Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy s20 slaba jakosc dzwieku.

(Temat utworzony: 25-05-2020 11:51 PM)
6079 Wyświetlenia
Waldii323
Journeyman
Opcje

Mam pytanko,czy u Was tez brakuje niskich tonow?Srednie oraz gora jest ok,dzwiek przestrzenny jest ale wlasnie jakby z chinskich glosniczkow.Porownujac do tfu iphona 11 to jest dramat.Do tego jak zmieniam ustawienia lewej strony na korektorze, jak mijam 3/4 skali to nagle ta czestotliwosc wycisza o jakies 50%.O co z tym chodzi?

0 Like
30 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Waldii323  Przy porównaniu używasz tych samych słuchawek?

0 Like
Waldii323
Journeyman
Opcje

@PrzemekM  napisał(a):

@Waldii323  Przy porównaniu używasz tych samych słuchawek?

Nie chodzi mi o sluchawki tylko glosniki telefonu.

0 Like
MariuszF
Pathfinder
Opcje

Polecam Ci Dolby Atmos
Wybierz tryb dźwięku surround zoptymalizowany do różnych typów dźwięku, np. filmów, muzyki i głosu. Dzięki Dolby Atmos możesz doświadczyć dźwięku przepływającego dokoła Ciebie. Na ekranie ustawień dotknij Dźwięki i wibracja → Jakość dźwięku i efekty → Dolby Atmos, dotknij wtyczki, żeby ją włączyć, a następnie wybierz tryb.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MariuszF  Dobra wskazówka 👍

0 Like
Waldii323
Journeyman
Opcje

Podpowiedz dobra ale Atmosa mam wlaczonego,bo bez niego to wogole dramat.Dziwi mnie jedna rzecz.Ustawiajac korektor,wszystkie suwaki na 0db.Gra glosno i bez basu i gory.A jak np przestawie na maxa w gore skrajny lewy albo skrajny prawy suwak to scisza sie calosc o polowe.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Waldii323 tak działają korektory we wszystkich modelach producenta.

Według mnie ma to zapobiec zniekształceniom dźwięku.

Wbrew pozorom, korektory nie wzmacniają danej częstotliwości, ponieważ nie da się dołożyć czegoś czego nie ma. Aby uwypuklić daną częstotliwość obcinane są dwie sąsiednie, co oczywiście kastruje dźwięk i obniża jego jakość. Stąd według mnie, pomysł na przyciszenie i zmniejszenie efektu zniekształceń.

Według mojego subiektywnego odczucia, podbicie sopranów i basów w granicach 75% jest w zupełności wystarczające.

Oczywiście trzeba również pamiętać o jakości odtwarzanych przez urządzenie plików.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
audiquattro
Pioneer
Opcje

także jesatem niezadowolony z jakości dźwieku z głośników w s20 , głośno i wyraźnie ,ale sopran...

w moim poprzedniku note 10+ dźwiek był na bardzo wysokim poziomie ,bas był wyraźnie wyczuwalny ,aż cały telefon drgał od basu :smiling-face:

0 Like
Waldii323
Journeyman
Opcje

@audiquattro  napisał(a):

także jesatem niezadowolony z jakości dźwieku z głośników w s20 , głośno i wyraźnie ,ale sopran...

w moim poprzedniku note 10+ dźwiek był na bardzo wysokim poziomie ,bas był wyraźnie wyczuwalny ,aż cały telefon drgał od basu :smiling-face:

A sluchales moze innych s20?Gdzies na angielskim forum komorkowym ktos pisal,ze tez mial slaby dzwiek i wymieniono mu telefon,ponoc byla duza poprawa.Tez nad tym mysle,bo tego fona i tak nie uzywam wiec moge sie pobawic w takie wysylki.Nie moge rozstac sie z s8 hehe

0 Like
Waldii323
Journeyman
Opcje

@Szewcu72  napisał(a):

@Waldii323 tak działają korektory we wszystkich modelach producenta.

Według mnie ma to zapobiec zniekształceniom dźwięku.

Wbrew pozorom, korektory nie wzmacniają danej częstotliwości, ponieważ nie da się dołożyć czegoś czego nie ma. Aby uwypuklić daną częstotliwość obcinane są dwie sąsiednie, co oczywiście kastruje dźwięk i obniża jego jakość. Stąd według mnie, pomysł na przyciszenie i zmniejszenie efektu zniekształceń.

Według mojego subiektywnego odczucia, podbicie sopranów i basów w granicach 75% jest w zupełności wystarczające.

Oczywiście trzeba również pamiętać o jakości odtwarzanych przez urządzenie plików.

W s8 jest tak samo na korektorze podstawowym ale po wybraniu zaawansowanego z tymi galkami da sie fajnie ustawic.Szkoda,ze takich galek w s20 nie m

0 Like