Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S10+ samoczynnie włącza mi się jasność adaptacyjna.

(Temat utworzony: 24-07-2019 11:48 AM)
2488 Wyświetlenia
Futrzakua
First Poster
Opcje

Mam problem z telefonem Samsung Galaxy S10+. Codziennie samoczynnie włącza mi się jasność adaptacyjna.

Edytowałem tytuł na bardziej precyzyjny /RadekK

0 Like
26 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Futrzakua  Jeśli chcesz to można wyłączyć jasność adaptacyjną lub zresetować wzorce użycia tej funkcji.

Ustawienia > Wyświetlacz > Jasność Adaptacyjna

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Futrzakua, sprawdź czy nie masz włączonego oszczędzania energii (Ustawienia > Pielęgnacja urządzenia > Bateria > Tryb zasilania) oraz czy przypadkiem nie jest włączona opcja optymalizacja ustawień (Ustawienia > Pielęgnacja urządzenia > Bateria > trzy kropki > Ustawienia > Optymalizuj ustawienia).

Damian K
Hotshot
Opcje

@Futrzakua 

tutaj również chciałbym Cię zapytać, czy otrzymane przez Ciebie wskazówki okazały się pomocne. Jeżeli tak - wiesz już co robić. :winking-face:

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
poprostuedytka
Explorer
Opcje
Witajcie. Czy ktoś może ma podobny problem z jasnością adaptacyjną? Od momentu aktualizacji Androida do nowej wersji telefon ściemnia się i sama wyłącza się funkcja "jasność adaptacyjna". Przez to korzystanie z telefonu na zewnątrz staje się praktycznie niemożliwe, ponieważ nic nie widać na wyświetlaczu, nie ma nawet możliwości odblokowania telefonu i ponownego włączenia tej opcji, bo ekran jest zbyt ciemny w jasnym otoczeniu...
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@poprostuedytka  Czyli rozumiem że opcja jasności adaptacyjnej sama się wyłącza tak?

Prosze ponownie uruchomić telefon i zobaczyć czy problem będzie się powtarzał.

poprostuedytka
Explorer
Opcje
Już to próbowałam kilka razy, przeglądałam też procedury pod kątem ustawień jasności ekranu. Przed aktualizacją Androida nie było tego problemu.
0 Like
poprostuedytka
Explorer
Opcje
Potwierdzam, że opcja jasności adaptacyjnej sama się wyłącza i zwykle wtedy jasność ekranu jest na minimalnym poziomie
0 Like
poprostuedytka
Explorer
Opcje
Nie udaje mi się wywołać w telefonie trybu umożliwiającego uruchomienie tej funkcji (z filmiku wynika, że dla Galaxy S10+ powinnam wciskać jednocześnie klawisz zasilania + głośności górny + Bixby). Już mnie palce bolą, a telefon się ciągle normalnie uruchamia. 🥴 Spróbuję jutro jeszcze, na spokojnie... oczywiście dam znać, jak tylko sprawdzę to rozwiązanie. Dziękuję
0 Like