Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Głośny dźwięk przy nawiązywaniu połączenia

(Temat utworzony: 24-04-2022 05:48 PM)
898 Wyświetlenia
darek_vn
Apprentice
Opcje
Witam, mój s21fe jest sparowany z zegarkiem Huawei watch gt 2. Wszytko dobrze działa, powiadomienia dochodzą ale jest jedna irytująca rzecz. Przy nawiązywaniu połączenia smartfon w pierwszej kolejności jest połączony z zegarkiem (świeci się na zielono). Po 2 sek. rozłącza go sygnalizując to głośnym powiadomieniem którego nie mogę nigdzie wyłączyć. Powiadomienie jest tak głośne, że przeszkadza przy uchu (przykładam smartfon do ucha dopiero po tym dźwięku bo jest to irytujące). Dodam że jest to związane bezpośrednio z bluetooth i zegarkiem gdyż jeśli zegarka w pobliżu nie ma- tego dźwięku też. Miał ktoś może podobny problem? 
0 Like
14 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@darek_vn Witam. A nie masz czasami ustawionej procedury w Bixby Routines? Że jeśli nawiąże/rozłączy połączenie z zegarkiem to informuje dźwiękiem? Ja mam tak ustawione jeśli znajdę się w zasięgu WiFi.Screenshot_20220424-230641_Bixby Routines_2607_1650834401.jpg
0 Like
darek_vn
Apprentice
Opcje
Bixby routines mam wyłączone, to nie to
0 Like
LukaszW
Expert
Opcje

@darek_vn, jeśli Twój zegarek wymaga jakiejś aplikacji na smartfonie do poprawnego działania, sprawdź ustawienia > powiadomienia i skontroluj je dla tej aplikacji. Galaxy Watche mają aplikację Galaxy Wearable, może Twój zegarek posiada coś analogicznego.

0 Like
darek_vn
Apprentice
Opcje
Jest aplikacja huawei Zdrowie, wszystkie ustawienia sprawdzone, dźwięk dalej się pojawia
0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@darek_vn obydwa urządzenia są zaktualizowane? Próbowałeś resetować i ponownie sparować zegarek ze smartfonem?

0 Like
darek_vn
Apprentice
Opcje
Tak, wszyskto na bieżąco aktualizowane, uprzedzenia ponownie sparowane. Będę miał chwilę to nagram ten dźwięk z zapisem ekranu i wrzucę. Dodam że ten dźwięk wydobywa się tylko z głośnika do rozmów.
0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@darek_vn super, podeślij nam to w wolnej chwili :smiling-face:

0 Like
darek_vn
Apprentice
Opcje
0 Like
darek_vn
Apprentice