13-03-2020 08:54 PM
Na ekranie blokady można wybrać dwa skróty do ulubionych aplikacji. W moim wypadku są to latarka i aparat, które nie wymagają odblokowania ekranu. Ja je wybrałem w funkcji Pływającego przycisku:
Niestety na zablokowanym ekranie blokady to nie zdaje egzaminu, bo ikona jest niewidoczna:
Widać ją dopiero na odblokowanym ekranie blokady:
Co zrobić, by naprawić ten problem w S10+ ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
14-03-2020 08:32 AM
@Przemuś, Musisz wyłączyć odblokowywanie telefonu za pomocą odcisków palca. Wtedy w miejscu ikony odcisku palca pojawi się pływający przycisk.
Natomiast przy włączonym pływającym przycisku oraz blokadzie odciskiem musisz przytrzymać palec na czytniku do momentu odblokowania telefonu i pojawiania się przycisku skrótów.
14-03-2020 08:32 AM
@Przemuś, Musisz wyłączyć odblokowywanie telefonu za pomocą odcisków palca. Wtedy w miejscu ikony odcisku palca pojawi się pływający przycisk.
Natomiast przy włączonym pływającym przycisku oraz blokadzie odciskiem musisz przytrzymać palec na czytniku do momentu odblokowania telefonu i pojawiania się przycisku skrótów.
01-10-2020 12:05 AM
Wystarczy wybrać układ dolne rogi zamiast pływający przycisk.
01-10-2020 11:06 PM — edytowano 01-10-2020 11:09 PM
@ELM0, problem już dawno został rozwiązany. Poza tym zależało mi właśnie na układzie "Pływający przycisk" a nie "Dolne rogi". Inaczej nie zakładałbym tego tematu pół roku temu.
@kamil40013, korzystając z okazji, że wątek odżył, uszczegółowię Twoją solucję. Mianowicie, zablokowany ekran musi być wstępnie wybudzony, by pojawiły się przyciski skrótów po przytrzymaniu palca na czytniku. Odblokowanie telefonu z poziomu "czarnego ekranu" nie wywoła tej funkcji, a przynajmniej nie w S10.