16-02-2020 11:10 PM
Modele z serii Galaxy S20 to pierwsze telefony z ekranami 120 Hz. Jeżeli staniesz się właścicielem jednego z modeli, to zapewne staniesz przed dylematem, o którym wspomniałem w tytule tematu – dłuższa żywotność baterii, czy odświeżanie ekranu o częstotliwości 120 Hz-ów.
Jak zapewne wiecie, od jakiegoś czasu są już na rynku telefony, które posiadają odświeżanie ekranów większe niż 60 Hz. Jednak dla posiadaczy telefonów marki Samsung to właśnie modele z serii S20 są pierwszymi telefonami tego producenta z częstotliwością odświeżania 120 Hz.
120 Hz, czyli ile?
Dokładnie 120 razy w ciągu sekundy ekran waszego telefonu odświeży wyświetlany obraz. Jeżeli mieliście już kontakt z modelami S20, to zapewne zauważyliście i wiecie jak gładko i płynie wygląda teraz przewijanie pulpitów oraz ekranów w menu. Ale jak mawiał klasyk „nie ma róży bez ognia” – czy jakoś tak.
Odświeżany dwa razy częściej ekran, znacznie większe zużycie energii.
I tu pojawia się dylemat użytkownika a może użytkowania.
Co wybrać?
Płynniej działający ekran, co naprawdę jest super, czy jednak zaoszczędzić na odświeżaniu [obniżyć do 60 Hz], za to cieszyć się dłuższą żywotnością baterii? Pomimo tego, że Samsung w najnowszych produktach zamieścił duże baterie: Galaxy S20 - 4000 mAh, S20 Plus - 4500 mAh i S20 Ultra - 5000 mAh; to jednak tak wysoka częstotliwość robi swoje.
Oczywiście producent przewidział i dał nam możliwość samodzielnego ustawienia częstotliwości odświeżania, a co zatem idzie, wybór między płynnością. Co najważniejsze, przełączanie trybów jest łatwe do realizacji. Jest to jednak interesujący dylemat. Coś mi jednak podpowiada, że większość ludzi skorzysta z dłuższej żywotności baterii. A Wy co myślicie, jaki będzie Wasz wybór?
120 Hz, ale tylko w trybie FHD [1080p]
To dość ważna uwaga - z odświeżania 120 Hz można korzystać tylko wtedy, gdy ekran pozostawisz lub ustawisz w (domyślnej) rozdzielczości FHD. Jeżeli jednak będziemy chcieli skorzystać z pełnej rozdzielczość WQHD+ [3200 x 1440 pikseli] - system automatycznie obniży częstotliwość do 60 Hz. I w tym miejscu tu zastanawiam się, co by było, gdyby producent dał nam możliwość, ustawienia pełnej rozdzielczości w połączeniu z częstotliwością 120 Hz?
Oczywiście, na chwilę obecną jakiekolwiek dywagacje o zużyciu baterii, będą tylko domysłami i niepotrzebnym teoretyzowaniem. Na wypowiedzi w tym temacie można pokusić się dopiero po dłuższym korzystanie z telefonu i to w obu wariantach – albo ekran albo bateria.
Ale już teraz mogę pokusić się o ponowne zadnie pytania. Jak myślicie, jaki będzie Wasz wstępny wybór?
Płynność, czy oszczędność?
13-05-2020 10:34 PM — edytowano 13-05-2020 10:42 PM
No więc:
S20 Ultra - tego dotyczy wypowiedź.
Średnio na baterii wytrzymuje ok 1,5 dnia przy SOT rzędu 5-6h, więc uważam, że to dobry wynik. Odświeżanie tylko i wyłącznie 120Hz. Nie testowałem baterii przy 60Hz, ale w teorii powinno być lepiej.
A jeśli chodzi o użytkowanie telefonu to:
50min gry, 1,5h FB i messenger, 30min program pocztowy, pozostałe to YT, Samsung Health i aparat.
W telefonie cały czas włączone WiFi i bluetooth (podłączony Samsung Galaxy Watch).
W żadnym momencie nie odczułem wyraźnego wzrostu temperatury telefonu.
18-06-2020 11:50 PM
S20 to ostatni Gaxy jaki posiadam. Samsung schodzi na Psy. Nielotrzebny wyścig szczurów. S8 bije go na całej linii, nie wspomnę o S9, S10 Note. Szkoda a było tak fajnie. Zdjęcia? no cóż też już dają dużo do życzenia. Jeśli na ekranie S20 wszystko jest niby bez zarzutów.To po przesłaniu na PC jest już zupełna klapa. Nigdy więcej. Chyba, że wszystko wróci na swoje tory.
03-07-2020 10:34 AM
Niestety mam dokładnie to samo. Nigdy więcej samsunga.
Kupiłem S20 Ultra. Znalazłem dobrą ofertę, mocno poniżej ceny rynkowej. telefon z oficjlanej polskiej dystrybucji, więc żaden tam Aliexpress. I po 2 dniach uzytkowania chcę go reklamować. dawno nie byłem tak rozczarowany samsungiem - ani S4, ani S7 edge ani S9+. Ale do rzeczy.
najbardziej rozczarowująca jest bateria - przy włączonej optymalizacji, trybie ciemnym, wyłączonych wszelkich duperelach nie ma szans żeby wytrzymała dzień na 120HZ. dzis w drodze do pracy słuchając spotify w ciagu 19 minut spadła mi o 10%. A przeglądałem strony www w poszukwaniu rozwiązania problemu ze... słabą baterią samsunga (sic!).
Policzmy więc - dla zaokrąglenia dajmy 20 minut na 10% baterii. W efeckie wynika, że 10 X 20 minut co daje nam 200 minut - 3 godziny działania ekranu. gdzie te słynne 6-9 godzin z testów? A to tylko przy internecie. jak spada na yotubie czy grach to sie boje myśleć.
Aparaty - ok, ale bez przesady - obecnie prawie każdy lepszy telefon ma dobry aparat. Nic specjalnego.
Podsumowując - telefon kupiłem dla baterii, 120 HZ i aparatu. Wszystkie 3 rzeczy reklamowane, żadna nie działa dobrze.
ABSOLUTNIE NIE POLECAM.
Nie wiem jak wy, ale ja na pewno będę reklamował.
03-07-2020 10:48 AM
@barteg, jeżeli zamówiłeś telefon przez Internet ze sklepu z dostawą do domu to możesz skorzystać z prawa do odstąpienia od umowy. Czy w telefonie przywracałeś kopię zapasową z poprzedniego? Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy, które mogą mieć wpływ na działanie telefonu.
03-07-2020 10:49 AM — edytowano 03-07-2020 10:50 AM
@barteg Telefon uczy się użytkownika. Nie wiem jak długo używasz już telefonu...
Mój Ultra spokojnie wytrzymuje dobę, a nawet więcej. Ostatnio SOT 7h i 11 min, a zostało jeszcze 14% baterii.
Muzyki co prawda nie słucham, ale za to Netflix, FB, gry, messenger itp.
Spróbuj poczekać jakiś czas, bateria powinna trzymać dobę spokojnie. Mówię oczywiście o 120Hz.
Zdarza się oczywiście wada baterii, ale wydaje mi się, że na serwis trochę za szybko...
03-07-2020 10:52 AM
Telefon nie jest ze sklepu tylko z sieci PLUS, więc raczej nie mogę odstapić od umowy.
Nie przywracałem żadncyh ustawień. mam samsungi od lat, wiem jak działają, wszystko robiłem od zera. I efekt jaki jest każdy widzi. Nigdy więcej samsunga, mój kolejny telefon to będzie iphone, bo widzę, że nic innego nie ma sensu.
03-07-2020 10:54 AM
Jasne, poczekam jeszcze parę dni, ale jestem wściekły. We flagowcu za taką kasę nie powinno się "czekać aż się telefon nauczy Ciebie", bateria ma działać i trzymać!
03-07-2020 10:54 AM
@barteg, jeżeli umowa była podpisywana na odległość to możesz odstąpić. Jeżeli jednak kupiłeś telefon w salonie to pozostaje rękojmia sprzedawcy oraz gwarancja producenta.
03-07-2020 10:58 AM
03-07-2020 11:24 AM
@barteg, na forum nie jesteśmy tego w stanie zweryfikować, ale możliwe, że Twój model posiada jakąś wadę sprzętową, która powoduje tak szybkie zużycie baterii. W takim wypadku konieczna będzie wizyta w salonie Plus lub w serwisie firmy Samsung celem złożenia reklamacji.