Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dual SIM i przydzielanie karty SIM do kontaktu

(Temat utworzony: 12-11-2020 11:26 AM)
485 Wyświetlenia
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Wiem, że to trochę temat "obok", ale od kilku lat używam serii Galaxy w wersjach DualSIM i mogę się doczekać żeby Samsung wprowadził możliwość przydzielenia każdego kontaktu do wybranego SIMa. Słyszałem już jakiś czas temu, że są takie możliwości w Xiaomi albo Huawei - czy ktoś może to potwierdzić/ jakoś skomentować? 

Powiem szczerze, że jeśli nowy Android na mojego S10 nic nie wniesie w tym temacie to prawdopodobnie pożegnam się z Samsungiem - oczywiście jeśli znajdę taką funkcjonalność gdzie indziej :smiling-face:

0 Like
8 Odpowiedzi
Michal1981
Journeyman
Opcje
Xiaomi ma taką funkcjonalność że przydzielasz konkretną kartę sim do kontaktu. Tutaj tego mi brakuje również przy wiadomościach trzeba wiedzieć ktora kartę sim kliknąć żeby wysłać.
Trochę to jest słabe.
0 Like
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Właśnie.  A najbardziej mnie wkurza jak dostanę SMSa na SIM prywatny, i z poziomu SMSa mogę oddzwonić tylko przez SIM służbowy (ten mam ustawiony domyślnie) - albo odwrotnie. 

Albo w aucie muszę klikać po telefonie bo jak wybieram "z kierownicy" to tylko w przypadku numerów służbowych jest OK, bo do prywatnych już karty SIM nie wybiorę 😕

0 Like
Michal1981
Journeyman
Opcje
Nie no bez jaj jak oddzwaniasz z poziomu smsa to dzwonisz na innym numerem.
Kurde to mega słabe.
Ciekawe czy są w stanie samsungi wysłuchać społeczność że to jest problem.
0 Like
Krystian_35
Explorer
Opcje
W androidzie 11 beta jest taka funkcja. Posiadam 2 karty i kontakty przydzielone do poszczególnych kart.

clipboard_image_1605218679401.jpg

Abisai78
Helping Hand
Opcje
Noooo, to co piszesz i pokazujesz jest bardzo obiecujące🤤 😜
0 Like
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Czy ktoś ma już wersję finalną 11 i może potwierdzić tę funkcję na S10? Ja w Playu ciągle czekam... 😕

@Krystian_35 A jak u Ciebie?

0 Like
Krystian_35
Explorer
Opcje
niestety posiadam telefon serii s20 oraz s21
0 Like
Abisai78
Helping Hand
Opcje
Aha, ok. Dzięki