15-01-2021 10:56 AM
Do nazwy modelu S21 dopisałbym wybrakowany. Dlaczego? Ponieważ dużo rzeczy w nim brakuje: brak ładowarki, brak miejsca na microSD, brak słuchawek, brak lepszego ekranu w porównaniu z S20 no i brak porządnej obudowy jak zasługiwałby na to flagowiec.
Dlaczego tak wybrakowali ten model?
Jeżeli nie mogę korzystać z modelu telefonu, ponieważ nie ma ładowarki - to nie jest to wybrakowany model? Czy jest on niepełnowartościowy? Nie mam innego zasilacza, nie mam innej ładowarki która by pasowała. JAK MAM NALADOWAĆ TELEFON bez dodatkowego zakupu?
Dlaczego cena nie spadła, skoro wiele rzeczy zostało odebrane?
A może będzie inny flagowiec firm Samsung?
15-01-2021 11:07 AM
Politykę usunięcia ładowarki z zestawu stosuje co raz więcej producentów. Pomysł jest taki, że każdy ma ładowarkę już w domu i wystarczy skorzystać z dołączonego kabla do zestawu. Jeżeli nie posiadamy takiej ładowarki to trzeba kupić i będzie nam służyła przez dłuższy czas nawet jak postanowimy wymienić nasze urządzenie na nowszy model.
Patrząc z perspektywy czasu zawsze miałem mieszane uczucia odnośnie wejścia na kartę SD. Zdarzało się, że użytkownicy wkładali do telefonów najtańsze karty SD, które powodowały problemy. Zewnętrzna pamięć nigdy nie będzie tak szybka i niezawodna jak wewnętrzna a w razie problemów użytkownik może sobie nie zdawać sprawy, że za kłopoty z działaniem telefonu odpowiada właśnie karta SD. Zamiast wejścia na kartę Samsung przygotował w tym roku aż trzy wersje pojemnościowe - 128GB, 256GB oraz 512GB. Każdy znajdzie coś dla siebie.
Odnośnie słuchawek to na pewno każdy z nas posiada inne słuchawki, które z powodzeniem można połączyć z nowym telefonem. Podejrzewam, że część osób korzystała ze słuchawek z zestawu, ale podejrzewam, że większość korzystała ze swoich słuchawek.
Wyświetlacz w modelu S21 Ultra pozwala na odświeżanie wyświetlacza 120Hz przy ustawionej maksymalnej rozdzielczości. Tego nie było w poprzedniku. To już jest spora różnica na korzyść nowszego modelu.
15-01-2021 12:22 PM
15-01-2021 01:23 PM
15-01-2021 02:41 PM
15-01-2021 04:20 PM
15-01-2021 04:49 PM
15-01-2021 04:53 PM
15-01-2021 08:56 PM
Pakiety w chmurze OneDrive zaczynają się od 7,99 zł miesięcznie. Jeżeli ktoś nie chce wykupić miejsca w chmurze to pozostaje ręczne zgrywanie zdjęć i filmów na komputer co jakiś czas.
16-01-2021 01:35 AM
Przez lata wymienialiśmy co rok Samsunga na nowszego i tak samo z iPhonami. W tym roku postanowiłem przejść na Samsunga, właśnie z powodu karty microSD i dual sim (e-sim nie wchodzi w rachubę - plus i virginmobile. Info z częstego przemieszczania się po Polsce: zasieg Plusa nie umywa się do T-mobile. Plus jest cienki jak ***** węża). A teraz po tej innowacji Samsunga z Samsunga rezygnujemy na rzecz iPhone. Jakie to jest rzenujące. Jak chcą zarobić na dodatkowych rzeczach - zakup ładowarki, słuchawek, opłaty za chmurę to niech dadzą ten telefon w niższej cenie. A nie chcę i wysoką cenę i jeszcze później zarabiać. Podstaw handlu nie znają - tańszy produkt i zarabianie na serwisie, czy dodatkowych rozszerzeniach. A Samsung zrobił telefon ze średniej półki a cenę z wysokiej. Czy w ogóle ktoś próbował zgłosić fakt braku ładowarki do rzecznika praw konsumenta - że nie jest to pełnowartościowy produkt? Nie można pracować bez dodatkowych zakupów. A może Samsung zrobił baterię, której nie trzeba ładować i telefon jest perpetuum mobile. A możecie podpowiedzieć ja flagowce Xiaomi czy Huawei z jakością i prędkością sobie rodzi? Potrzebuje porządny i szybki sprzęt, ponieważ telefon bardzo często zastępuje mi komputer. Nie chce tabletów ani żadnych Note. Potrzebuje telefon do kieszeni o mocy komputera. A może trzeba zawierzyć innej marce - będę wdzięczny za propozycje.