Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bateria telefonu jakby spadała zbyt szybko

(Temat utworzony: 14-08-2021 07:56 PM)
466 Wyświetlenia
InekZ
Explorer
Opcje
Witam,

Mam wrażenie, że po którejś z aktualizacji oprogramowania, bateria telefonu spada o wiele szybciej niż to było wczesniej, takie wrażenie mam od około miesiąca. Co powinienem zrobić? Jak poprawić jakość baterii i jej wydajność. Dodam że od początku od premiery korzystam z baterii adaptacyjnej, odświeżaniu 120hz i rozdzielczości WQHD+. I telefon potrafił trzymać nawet 2 dni na włączonym internecie non stop i normalnym korzystaniu z aplikacji społecznościowych. Telefon ostatni raz był ładowany koło 22-23 wczoraj w nocy. Może powinienem wyłączyć jakąś opcje lub cokolwiek o czym nie mam pojęcia?

Pozdrawiam.

image

image

6 Odpowiedzi
InekZ
Explorer
Opcje
Co masz na myśli żebym skorzystał z forumowej wyszukiwarki?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na forum mamy sporo wątków dotyczących baterii. Warto przed zadaniem pytanie skorzystać z wyszukiwarki ponieważ sporo odpowiedzi i wskazówek jest już dostępnych na forum. Podałem zaledwie trzy przykładowe wątki. Korzystając z wyszukiwarki znajdziesz znacznie więcej podobnych wątków.

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Ja miałem problemy z baterią i grzaniem się telefonu po aktualizacjach. Zrobiłem "wipe cache partition" dwuktornie i pomogło. Bateria trzyma długo i przestał się grzać. (S21 Ultra)
0 Like
InekZ
Explorer
Opcje

A masz jakiś dokładny poradnik jak zrobić ten Wipe Cache Partition? Nigdy tego nie robiłem i za bardzo nie wiem co i jak.

0 Like