04-04-2021 01:11 PM
Witam, od wczoraj mam S21 Ultra, przeniosłem dane z mojego S10+, wszystko się skopiowało, ekran główny, aplikacje, ustawienia w większości. Ale dźwięki... nie!
W S10+ mogłem osobno ustawić dźwięk dla SMS, dla każdej karty osobno i do innych powiadomień... jak powiadomienia push z aplikacji, email google, zapisanych plików itd. Itp.
W S21 Ultra widzę tylko opcje ustawienia dźwięku powiadomień dla SIM, co za tym idzie jak przyjdzie mail, zapisze jakiś plik z przeglądarki, maila, powiadomienia push z apek etc, to jest dźwięk jakby przyszedł SMS. Co jest dla mnie uciążliwe. Ktoś wie czy jest opcja by ustawić dźwięk dla powiadomień dla WSZYSTKIEGO inny niż dla SMS, SIM?
Wrzucam screena z S10+ i S21 Ultra.
S10+ ⬆️ S21 Ultra ⬇️
Ktoś coś pomoże, doradzi?
W teorii chyba mogę w ustawienia >aplikacje i każda aplikacja osobno ustawić dźwięk (chyba) ale chciałbym zaznaczyć iż mam ponad 200 aplikacji , więc to tak średnio. Z resztą... zapisując zdjęcie z maila, pobranie jest sygnalizowane dźwiękiem jaki mam ustawiony na SMS.
Pomocy...!! 😔
04-04-2021 03:29 PM
04-04-2021 03:33 PM
@Artur1971 spróbuj, powinno się udać 🙂
04-04-2021 03:34 PM
@Artur1971 Skonfiguruj do wszystkich aplikacji i powinno być dobrze😀
04-04-2021 03:44 PM
Aplikacje przeniesiesz, ja mam od 3 banków. Ale do wszystkiego jak banki, fb, insta etc musisz się logować na nowo. Tego nie unikniesz.
04-04-2021 05:39 PM
Część aplikacji powinna mieć własne dźwięki. Tylko aplikacje, które nie posiadają własnych dźwięków korzystają z systemowych ustawień. Czy we wszystkich aplikacjach masz ten sam dźwięk? Sprawdzałeś np. Whatsapp lub Messenger?
04-04-2021 09:03 PM
Te komunikatory mają swoje dźwięki, to rzecz naturalna i działa poprawnie. Ale mi chodzi o wszystko inne... czemu nie ma opcji ustawieniu dźwięku dla wszystkich aplikacji naraz, tak jak jest np. W S10+?! Badziew jak na tak nowy telefon... sorry, smartfon. xD
04-04-2021 09:05 PM
@Ar0 Jest możliwość ustawienia dźwięku powiadomień dla wszystkich aplikacji, tylko aplikacje które mają już własny, trzeba ręcznie zmienić.
04-04-2021 09:19 PM — edytowano 05-04-2021 09:45 AM
Tak? Powiedz, pokaż gdzie... ?! Gdzie mam ustawić "hurtowo" inny dźwięk niż na SMS do wielu aplikacji, które nie mają swojego dźwięku - czyli praktycznie komunikatory jak messenger, WhatsApp, GG czy tego typu?(tych nie chcę zmieniać, pasuje mi ich "własny dźwięk") Pokaż proszę...
Ludzie... chodzi mi czy w S21 Ultra jest opcja tak jak było w S10+ żeby:
Osobno dźwięk ustawić do SMS
Osobno do powiadomień z aplikacji, które nie mają swojego dźwięku...
Patrz screeny ....w S10+ dałem powiadomienia na cichy i była tylko wibracja na email, powiadomienia push itd. Tu da się tylko ustawić taki dźwięk jak na SMS, albo każda apka z osobna, co mnie nie satysfakcjonuje.
I chodzi mi tu o komunikatory, bo tych dźwięków nie chcę zmieniać.
Hurtowo, wiele aplikacji na raz, a nie każdą z osobna...
04-04-2021 09:23 PM
Otrzymałeś już odpowiedź, że możesz zmienić dźwięk dla wszystkich aplikacji, które nie posiadają własnego dźwięku. Zmień dźwięk dla wszystkich aplikacji a następnie dostosuj osobny dźwięk dla aplikacji SMS.
04-04-2021 09:23 PM
@Ar0 napisał(a):
czemu nie ma opcji ustawieniu dźwięku dla wszystkich aplikacji naraz
Wyże zacytowałem twój komentarz i napisałeś, czy nie da się ustawić dźwięku dla wszystkich aplikacji naraz, tak da się ustawić dla wszystkich naraz, ale będzie taki sam jak na SMS. Doszło do małego nieporozumienia.