13-03-2020 11:49 PM
Witam szanowne grono samsungo maniaków Przesiadłem się z s8 na s10 i mam problem z dzwiekiem powiadomień z facebooka. Chodzi o sam dzwięk. W s8 wszystkie powiadomienia z fb miały charaktertystyczny dźwiek (tak jak by 'gong") i w ustawieniach powiadomień fb przy dzwieku aplikacji widniał napis " dzwięk z apliakcji". W s10 mogę jedynie ustawić dźwięk z obecnych dzwonków i nie ma opcji ustawienia "dzwięk aplikacji". Jest to "pierdoła " ale strasznie sie przyzwyczaiłem do tamtego dźwięku , czy jest jakas szansa ustawienia tamtego dźwięku czy jedynie nagrać dzwięk i wrzucic do folderu "Notifications " ?
14-03-2020 08:18 AM
@Grymuz, Czy na S10 przywracałeś dane z kopii zapasowej lub przenosiłeś je za pomocą Smart Switch ?
Wyczszczenie danych aplikacji Facebook powinno przywrócić domyślny dźwięk aplikacji.
14-03-2020 08:26 AM
Przeniosłem dane za pomocą Smart Switcha. Dane aplikacji jestem stanie wyczyścić na telefonie? Próbowałem usunąć aplikację i zainstalować na nowo ale nie pomogło.
14-03-2020 08:37 AM
@Grymuz, Po przeniesieniu danych za pomocą Smart Switch mogą występować właśine takie błędy. Odinstalowanie aplikacji nie pomoże, ponieważ jest to aplikacja systemowa i można ją jedynie wyłączyć. Dane aplikacji bez problemu wyczyścisz z poziomu telefonu. Najlepiej jest to zrobić w tej kolejności. Przed rozpoczęciem zaktualizuj Facebooka do najnowszej wersji.
Ustawienia --> Aplikacje ---> Facebook --> Wymuś zatrzymanie --> Domyślna pamięć --> Wyczyść pamięć --> Wyczyść dane
14-03-2020 08:42 AM
Działa ! Dziekuje bardzo za pomoc !