Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czyszczenie pamięci podręcznej.

(Temat utworzony: 21-07-2020 03:01 PM)
4733 Wyświetlenia
Waldi33
Voyager
Opcje
Kiedy będzie możliwość czyszczenia pamięci podręcznej aplikacji z poziomu wbudowanej aplikacji systemowej Pielęgnacja Urządzenia tak,jak było kiedyś?Teraz trzeba użyć alternatywnych apek by móc to zrobić lub wejść w Recovery...Po nocy nieużywania tel zawsze gromadzi sie zajęta pamięć pomimo nie instalowania żadnych aplikacji.Może byście doradzili lub dali cenne wskazówki?
0 Like
7 Odpowiedzi
konto_usunięte
Voyager
Opcje

@Waldi33 Chodzi Ci o usuwanie pamięci podręcznej traktowanej przez pielęgnację urządzenia jako "usuwanie niepotrzebnych danych"? 

Też zadawałem sobie to pytanie, ale po kilku miesiącach jak nie ma już tej funkcji nie widzę potrzeby jej ponownego przywrócenia, możesz zgłosić sugestie przez Samsung Members, sądzę jednak, że to nowa koncepcja która w najbliższym czasie się nie zmieni. 

konto_usunięte
Voyager
Opcje

@Waldi33 Proponuję na noc z poziomu tej właśnie aplikacji wyczyścić pamięć RAM oraz zamknąć wszystkie niepotrzebne lub nieużywane aplikacje z poziomu ostatnich aplikacji.

Waldi33
Voyager
Opcje
Tu chodzi o to,byśmy My użytkownicy flagowych tel mieli możliwość to uczynić,co było kiedyś dobrym rozwiązaniem...Aplikacje,które nie są przeze mnie używane w nocy robią najmniej szkód w postaci zajmowania pamięci podręcznej.Pamięć mi schodzi sama i coś musi być w systemie wbudowane,że pociąga co noc 300MB i więcej.
0 Like
Waldi33
Voyager
Opcje
Właśnie tak się dzieje i mam zaledwie 2 komunikatory i 1 grę...robię tak codziennie-wipe cache z poziomu recovery i czasem powraca pamiec do stanu pierwotnego...niektorych aplikacji nie da się uśpić...Samsung jednak powinien powrocic do możliwości czyszczenia pamięci podręcznej z poziomu Pielęgnacji Urządzenia lub stworzyć na nowo apkę,która by to czyniła.
0 Like
konto_usunięte
Voyager
Opcje

@Waldi33 odinstaluj aktualizacje aplikacji pielęgnacja urządzenia, wtedy będziesz miał możliwość czyszczenia. 

0 Like
Waldi33
Voyager
Opcje

@konto_usunięte Niestety nie da się i nie powróci się już do tamtej wersji,w której była taka możliwość...no cóż-muszę wspierać się inną aplikacją do tego stworzoną choć nie ukrywam,że tamta wersja Pielęgnacji Urządzenia była o wiele lepsza.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Waldi33  No niestety nic więcej już nie zrobisz.

0 Like