Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Co oznaczają dwie zielone kropki podczas podświetlenia ekranu

(Temat utworzony: 22-04-2022 09:26 PM)
2731 Wyświetlenia
Wilkuu5
Explorer
Opcje

Ktoś wie co to za dwie Zielone kropeczki się pojawiają podczas podświetlenia ekranu obok przedniego oczka aparatu? To coś złego znaczy czy to jakieś czujniki aktywne?

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mati852  napisał(a):
@PrzemekM
Kropki pojawiły się i migały
Ale dlaczego pojawiają się przy odblokowywaniu telefonu I włączaniu ekranu

Masz włączoną funkcję Ochrona przed przypadkowym dotknięciem ? Ona też może powodować aktywację czujnika.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
Mati852
Pioneer
Opcje
@kamil40013
Przepraszam za taki czas oczekiwania ale chciałem przetestować czy kropki się pojawiają
Po wyłączeniu opcji kropki przestały się pojawiać

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

42 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Wilkuu5  To oznacza  że jest włączona kamera, w zależności od symbolu jest to informacja że dana aplikacja w tym momencie korzysta z kamery lub mikrofonu.

PawełNote10
First Poster
Opcje

Dzień dobry, na pewno integracja owej zielonej kropki jest słuszna dla naszego bezpieczeństwa. Niestety jako posiadacz telefonu z serii galaxy jestem szczególnie narażony na wypalenie ekranu. Jako że dużo robię zdjęć, rozmawiam przez video jak i kręcę filmy martwie sie, iż ekran się wypali w miejscu kropki. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PawełNote10  Może tak ale nie świeci znowu ciągle 

0 Like
PawełNote10
First Poster
Opcje
Zagwarantuje mi Pan, że kropka się nie wypali? Cięgle a często to te samo zagrożenie. Programy z immersive Mode rozwiązują problem paska stanu ukrywając baterie zasięg godzinę i pozostale rzeczy. Samsung dał możliwość ukrycia paska nawigacji. Ale ta kropka to może być strzał w kolano. Zmiana miejsca co np 5 minut byłaby tu dobrym rozwiązaniem.
Rozumiem, że nie można jej wyłączyć?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PawełNote10  Nie jest to element, który ciągle i stale się będzie wyświetlał więc wątpię że się wypali.

0 Like
Mati852
Pioneer
Opcje
Witam obecnie korzystam z s21 Fe 5g 
Dziśaj zauważyłem 2 małe zielono żułte kropki pod znakiem oszczędzania energi kropki pojawiały się na chwilę po oblokowaniu palcem a po chwili znikały nie sprawdzałem czy po odblokowaniu kodem też się pojawiały bo kiedy wróciłem do pokoju kropki się już nie pojawiały taka sytuacja powtarzały się już kilkanaście razy jakiś czas temu raz kropki były przy wyłączonym ekranie dla lepszego opisania zrobiłem jedno zdjęcie gdzie kropki były i jedno jak mniejwięcej to wyglądało jak kropki wyglądały nie zdążyłem zrobić zdjęcia ponieważ się już nie pojawiały zdjęcia poniżej

Edit: udało mi się zrobić zdjęcie dwóch kropek

image
Gdzie kropki się pojawiały

image
Jak to mniejwięcej wyglądało

image
Zdjęcie kropek

Av0id_me
Pathfinder
Opcje
Orto😑

A te kropki to bardzo przeszkadzają? Ogólnie nie wiem czemu tak jest😐
0 Like
Mati852
Pioneer
Opcje
Co do orto to wiem A kropki to nie wiem są małe i pojawią się na chwilę ale nie wiem dlaczego i co oznaczają
Av0id_me
Pathfinder
Opcje
@Mati852 Ogl to mam teorię, bo za bardzo nie wiem czm tak się dzieje. Podejrzewam, że jest to jakieś "fazowe" oznaczenie zużycia baterii. Można spróbować np. Odpalić kilka aplikacji itd i zobaczyć czy się zmienia
0 Like