Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak reakcji na odblokowanie po dłuższej nieaktywności telefonu

(Temat utworzony: 19-03-2020 11:09 PM)
3734 Wyświetlenia
Holdfast
Journeyman
Opcje

Witam, mam ustawione zabezpieczenia blokady twarzy i odcisk palca, zazwyczaj po nocy rano telefon nie reaguje i muszę odblokować go hasłem. Zastanawiam się czy tak ma być? Dodam że jak rano już go odblokuję hasłem to przez cały dzień nie ma problemu z odblokowaniem twarzą czy palcem. 

0 Like
28 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Holdfast, telefon nie reaguje na próbę odblokowania odciskiem palca lub twarzą? Wyświetla się jakiś komunikat czy w ogóle nie ma możliwości skorzystania z odblokowywania biometrią? Czy masz ustawione automatyczne ponowne uruchamianie telefonu w nocy (Ustawienia > Pielęgnacja urządzenia > trzy kropki > Zaawansowane > Autom. ponow. uruchamian.)?

0 Like
Holdfast
Journeyman
Opcje

Nie reaguje wogóle na biometrię. Miałem ustawiona automatyczna optymalizację, wyłączyłem ją może to pomoże. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Holdfast, daj znać czy wyłączenie automatycznej optymalizacji rozwiązało problem. Jeżeli nie to będziemy szukać innego rozwiązania.

0 Like
Holdfast
Journeyman
Opcje

Niestety problem znów się pojawił, sprawdziłem już wszystko co mógłbym mieć włączone przez co rano muszę wpisywać ponownie hasło i nie znalazłem nic i już nie mam pomysłów. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Holdfast, spróbuj wykonać wipe cache partition. Czy przywracałeś kopię zapasową z poprzedniego telefonu? Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy.

0 Like
Holdfast
Journeyman
Opcje
Nie przywracałem, robiłem wszystko od podstaw. A co to jest i jak się robi wipe cashe partytion?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Holdfast, rozumiem. W poprzedniej wiadomości podałem odnośnik do procedury wipe cache partition. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych z telefonu.

0 Like
Holdfast
Journeyman
Opcje
Ok zrobiłem to, zobaczymy czy pomoże. Dam znać rano.
0 Like
Holdfast
Journeyman
Opcje

No i nie pomogło. To wygląda tak jakby kamerka i palec wpadał w jakiś tryb uśpienia jak nie używa się telefonu. Powiadomienia itp wszystko działa i przychodzi. 

0 Like