30-06-2020 06:21 PM
Witam,
Mam problem z korzystaniem z telefonu S10e, gdy telefon nie jest w ręce (leży na stole poziomo lub jest oparty o cokolwiek). Zachowuje się tak, gdy jest założone etui 360° silikonowe. Całkowicie przestaje działać dotykowo i nie reaguje. Gdy tylko wezmę w rękę zaczyna wszystko doskonale funkcjonować. Bez etui wszystko jest OK. Miał ktoś podobne problemy?
Pzdr
Bzianolol
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
15-07-2020 09:25 PM
Po wielu poszukiwaniach, rozmowach ze sprzedawcami i ekspertami z Samsunga znalazłem rozwiązanie na jednej z aukcji z tymi etui. Wystarczy zaznaczyć opcję: Czułość dotyku (Zwiększ poziom..... itd.).
Dziękuję wszysykim za zangażowanie
30-06-2020 07:19 PM — edytowano 30-06-2020 07:19 PM
@bzianolol A gdy zdejmiesz etui nadal jest problem? Winne temu jest etui.
01-07-2020 02:49 PM
Zdjęcie etui, oczywiście poglądowe.
A sytuacja wygląda następująco: gdy etui (przedni panel) jest zdjęty, wszystko działa bez zarzutu. Leżcy, oparty, w ręce. Jak założę etui i odłożę (bez róznicy na położenie: pion, poziom czy jakikolwiek skos) to dotyk przestaje działać. Wystarczy że podłącze jakiekolwiek akcesorium, ładowarka (kabel czy indukcyjna) dotyk z etui działa normalnie, nie muszę brać do ręki....
01-07-2020 02:54 PM
01-07-2020 03:41 PM
@bzianolol, nie podejrzewam żeby występował problem z wyświetlaczem w telefonie. Widocznie etui wpływa w taki sposób na wyświetlacz tym bardziej, że ekran działa prawidłowo w momencie kiedy etui nie jest założone na telefon.
01-07-2020 03:48 PM
Też jestem zdania, że to nie wyświetlacz. Podejrzewam, że jest włączona jakaś funkcja albo etui uruchamia jakąś czujkę, która powoduje takie działanie. Telefon leży na stole, jak nic nie jest podlączone to dotyk nie działa, podłączam ładowarkę i dotyk działa...
01-07-2020 04:04 PM
@bzianolol, możliwe, że etui na wyświetlaczu jest wykrywane jako kilka jednoczesnych dotknięć ekranu i w takim wypadku telefon nie reaguje na kolejne dotknięcia. Nie mam teraz możliwości sprawdzenia czy po podłączeniu ładowarki będzie taka sama sytuacja.
01-07-2020 05:00 PM – ostatnio edytowany 02-07-2020 10:07 AM przez EwaK
Filmik jak to wygląda w przaktyce. Gdy nie ma przedniego panelu etui, wszystko działa bez zarzutu. Z etui wystarczy że wezmę do ręki i też działa z etui....
01-07-2020 05:38 PM
@bzianolol, filmy wstawiane na forum nie wyświetlają się. Najlepiej wrzucić film na YouTube. Tak czy inaczej na forum nic więcej nie wymyślimy. Tak jak już wcześniej pisaliśmy wina leży po stronie etui.
01-07-2020 05:59 PM
@mirudo24 napisał(a):
@bzianolol, filmy wstawiane na forum nie wyświetlają się. Najlepiej wrzucić film na YouTube. Tak czy inaczej na forum nic więcej nie wymyślimy. Tak jak już wcześniej pisaliśmy wina leży po stronie etui.
link do filmiku.
Masz rację, wina leży po stronie etui, bo je zakładam, ale ja szukam odpowiedzi dlaczego tak sie dzieje. Gdyby nie działał zawsze w etui, to tak, zgoda. Ale czemu działa jak podłączam ładowarkę? Indukcyjna tak samo odblokowuje dotyk. Dystrybutor nie słyszał o takim przypadku, więc wydaję mi się, że tu chodzi o jakies ustawienie, do którego nie mogę skojarzyć problemu....
Ale dzięki za odpowiedź, może trafi się ktoś z takim samym problemem