Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak pozycji aktualizacja oprogramowania w menu

(Temat utworzony: 18-11-2020 08:29 AM)
923 Wyświetlenia
mariusz9a
Explorer
Opcje

Witam. Dostałem telefon samsung s9. Jednak widzę w nim pewien problem, mianowicie w menu -> ustawienia, nie ma w ogóle pozycji aktualizacja oprogramowania. Przy jej wyszukiwaniu, telefon ja znajduje, natomiast po jej wyborze, telefon nie reaguje na nią. Wstawiam screeny z wersją softu.

IMG-20201117-WA0004.jpg

IMG-20201117-WA0003.jpg

 Nie wiem, czy pozycja aktualizacji wcześniej była w menu - telefon używała osoba, która nie zwracała na to uwagi. Przywracania do ustawień fabrycznych nic nie zmieniają.

Czy macie jakieś pomysły co z tym zrobić, czy pozostaje wizyta w serwisie i przeinstalowanie softu?

0 Like
10 Odpowiedzi
Keler
First Poster
Opcje
Zainstaluj na komputerze samsung switch , tam będzie możliwość aktualizacji
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mariusz9a, Kod regionu (LUC) widoczny na zrzucie wskazuje na to, że telefon pochodzi z koreańskiej sieci LG Uplus. Z kolei tam był sprzedawany model SM-G960N. Prawdopodobnie ktoś zainstalował oprogramowanie nie przeznaczone, dla Twojego modelu i stąd brak możliwości aktualizacji oprogramowania. W takiej sytuacji pozostaje serwis lub możesz zaczekać na pomoc od użytkowników @vdsl2 lub @Szewcu72.

mariusz9a
Explorer
Opcje

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. W SmartSwitch nie widzi aktualizacji. Jeśli telefon jest z Korei to niezłe *****, bo był kupiony w jednym z polskich sklepów. Osobę która go używała nie podejrzewam o grzebanie przy sofcie:) Niestety jest już po gwarancji. Pozostaje przejść się w wolnej chwili do serwisu i zobaczymy czy będą w stanie przeinstalować soft.

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Możesz wysłać screen z telefon informacje. Chodzi mi szczególnie o numer modelu, który się tam wyświetla.
mariusz9a
Explorer
Opcje

IMG-20201118-WA0000~2.jpg

Zdjęcie przycięte w celu ukrycia numeru telefonu;) Jak widać model wyświetla niby z końcówką F a nie N.

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Dzięki, według mnie temat jest patowy. @kamil40013 miał racje jest to model SM-G960N, któremu ktoś wgrał rejon XEO.
W przypadku prawidłowego wgrania oprogramowania, mogą występować za to dalsze problemy z aktualizacjami, ponieważ będzie konflikt między kartą SIM - oprogramowaniem. Skąd wynika moje zdanie, że sytuacja jest dość trudna.
mariusz9a
Explorer
Opcje

Dzięki za zainteresowanie tematem. Przy okazji podejdę jeszcze do serwisu. A jak nic się nie da zrobić to trudno... Jakoś przetrawię tego androida 9 i brak łatek bezpieczeństwa;)

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
W zależności od momentu, kiedy udasz się do serwisu, wtedy wygrają Ci najnowszą wersję oprogramowania. Problemy mogą występować później, ponieważ telefon może Ci pokazywać, że oprogramowanie jest aktualne. Powinieneś mieć androida 10 i one ui 2.5.