Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak powiadomień z Facebooka i Messengera włączający się alarm kalendarza

(Temat utworzony: 02-04-2021 10:50 PM)
1907 Wyświetlenia
jubenki
Journeyman
Opcje

Czy możecie mi podpowiedzieć jak mogę ustawić powiadomienia z Facebooka w Galaxy S21+ aby pokazywały mi się tylko jako cyfry powiadomień przy ikonce Facebooka nie ma ekranie blokady? W tej chwili albo nie dostaję żadnych powiadomień albo niektóre, te które mam ustawione z wibracja lub dźwiękiem na ekranie blokady ale też wybiórczo. Raz tak raz tak i już głupieje co jak ustawić...

Poza tym jeśli przez jakiś czas nie używam Messengera nie dostaję powiadomień o nowej wiadomości. Muszę wejść w aplikacje i dopiero wtedy widzę że ktoś do mnie pisał. 

Drugi problem mam z kalendarzem a dokładniej jak ustawić przy urodzinach kontaktów aby nie włączał mi się alarm z przypomnieniem o 9 rano. Zauważyłam że przy każdych urodzinach mam ten alarm ustawiony mimo że nic nie ustawiałam i nie wiem jak go wyłączyć? 

Screenshot_20210402-230459_Calendar.jpg

Z góry dziękuję za pomoc.

0 Like
23 Odpowiedzi
Krystigs
Navigator
Opcje
Zaktualizowałeś kalendarz?
0 Like
jubenki
Journeyman
Opcje

Raczej tak bo nie widzę nigdzie opcji abym mogła go zaktualizować.

0 Like
AgnieszkaG
Expert
Opcje

@jubenki Wejdź w Kalendarz - trzy kreski - ikona koła zębatego - ustawienia alertu - tu możesz zmienić to, co się automatycznie podstawia przy tworzeniu nowego wydarzenia lub urodzin. 

0 Like
rphx
Navigator
Opcje
Po 3 dniach niużywania aplikacje są wprowadzane w (głęboki) sen, więc może być problem z powiadomieniami. Można wykluczyć aplikację z usypiania (bateria/użycie w tle), pozdrawiam Rafał
0 Like
jubenki
Journeyman
Opcje

Dziękuję. Szkoda tylko że ani Facebooka ani Messengera nie można tam dodać...

0 Like
jubenki
Journeyman
Opcje

Tak mam ustawione 

Screenshot_20210406-185547_Calendar.jpg

0 Like
rphx
Navigator
Opcje
Hm dziwne, sprawdzałem na s21 i s20+ (oba na 11 oui3.1) i tu i tu obie apki można dodać. ale u mnie podobny problem jest z acccubattery - apki nie ma na liście... 😅
0 Like
jubenki
Journeyman
Opcje

Teraz widzę że dodałam je tutaj pewnie dlatego tam ich nie widać. Ma to jakiś wpływ? 

Screenshot_20210406-192826_Device care.jpg

Screenshot_20210406-192832_Device care.jpg

0 Like
rphx
Navigator
Opcje
Nie, to nie jest ze sobą powiązane, sprawdzałem teraz z messengerem i accubattery. Masz telefon od operatora? Ciekawe że np w s20 nie mogę odinstalować Facebooka, a w 21 już tak. Ktoś ma jakiś pomysł, dlaczego nie wszystkie aplikacje można wykluczyć z usypiania?
0 Like