Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak dźwięku podczas rozmów wi-fi/s20

(Temat utworzony: 12-07-2020 01:32 PM)
1622 Wyświetlenia
Dagaxd
Journeyman
Opcje

Mam problem podczas rozmów przez wi-fi (nie ważne, czy to messenger, czy whatsapp, czy też przełączę zwykłe rozmowy w tryb wi-fi), mianowicie nie działa wtedy tryb głośnomówiący - całkiem nie słyszę rozmówcy. Kilka dni temu telefon wrócił z serwisu - był problem z dźwiękiem podczas normalnych rozmów, ale przeczyścili wszystko i śmiga, zaktualizowali również system. Teraz zauważyłam, że przy zwykłej rozmowie działa głośnik, nie działa jedynie podczas rozmów przez neta. Czy miał ktoś może taki problem i wie jak go rozwiązać? 

0 Like
15 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Dagaxd  Spróbuj z dialera wpisać kod *#0283#.

Wybierz pierwszą opcję - Start: RCV_1stMic i przyłóż telefon do ucha. Zacznij mówić, powinieneś słyszeć po chwili własny głos.

Jak będzie, problem pozostaje serwis. Znajdź serwis

Dagaxd
Journeyman
Opcje

Spróbowałam każdą z opcji tam dostępnych i wszystko działa. Nie chcę oddawać do serwisu, bo dopiero co w piątek odebrałam telefon z serwisu. Sam głośnik działa przy zwykych rozmowach, więc może to kwestia ustawienia czegoś, jakiś uprawnień itp., które przeoczyłam? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Dagaxd  Czy jak telefon wrócił, serwisu to przywracałeś go z kopii zapasowej ? Jeśli tak to zrób Hard reset, ale nie przywracaj go z kopii.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dagaxd, sprawdź czy rozmowy przez Wi-Fi w aplikacji Telefon działają w trybie bezpiecznym. Możliwe, że jedna z dodatkowo zainstalowanych aplikacji blokuje działanie rozmów przez Wi-Fi.

Dagaxd
Journeyman
Opcje

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Próbowałam tego trybu bezpiecznego, ale tam też rozmowa przez wi-fi na głośnomówiącym nie działa.

Czy jest jeszcze jakaś opcja poza hard resetem? Odpowiadając na pytanie - tak, przywracałam go z kopii zapasowej.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Dagaxd  Opcja Wipe Cache Partition link już Ci podał wcześniej @mirudo24 .

Dagaxd
Journeyman
Opcje

Wipe Cache partition zrobione i problem pozostał

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Dagaxd  Sprawdziłem, jak działa to u mnie przez WiFi Calling i nie mam żadnego problemu w trybie głośnomówiącym, ale ma inny telefon A6 2018. Chyba pozostaje Hart reset i ręczna instalacja wszystkich aplikacji.

Dagaxd
Journeyman
Opcje

Nie chcę stracić wszystkich danych,  a ręczne ustawianie tego zajęłoby wieki - jeszcze jakbym miała pewność, że to zadziała to może bym się zdecydowała, ale już teraz po jednym powrocie z serwisu i ustawianiu tylko części rzeczy, które nie zapisały się w kopii zapasowej mam dosyć. Będę szukać dalej innych możliwości rozwiązania tego problemu, może coś zadziała. Ale i tak dziękuję za podpowiedzi :smiling-face:

0 Like