Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bateria w S21Ultra

(Temat utworzony: 30-01-2021 02:34 PM)
4541 Wyświetlenia
Voltar
Pathfinder
Opcje

Cześć, jak oceniacie pracę baterii w S21 Ultra? Na razie jestem zadowolony :winking-face: Przy okazji, warto wyłączyć sieć 5G jak z niej nie korzystamy i zmienić czaty Google RCS na wiadomości od Samsunga - zużywają baterię w tle

Aktualnie telefon naładowany 22 h temu, 3h na ekranie i 50%.

Screenshot_20210130-140824_Device care battery.jpg

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na moim S21 Ultra bateria również trzyma rewelacyjnie. Uważajcie na aplikację Wiadomości Google i funkcję czatu RCS. Po włączeniu tej opcji w statystykach zużycia baterii pojawił się proces Carrier Services, który zużywał około 1% baterii na godzinę. Wyczyszczenie danych tej aplikacji oraz Wiadomości Google nie rozwiązało problemu. Musiałem przywrócić ustawienia fabryczne. Obecnie korzystam z aplikacji Wiadomości Samsung i w/w proces nie jest widoczny na liście aplikacji zużywających baterię.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

21 Odpowiedzi
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na moim S21 Ultra bateria również trzyma rewelacyjnie. Uważajcie na aplikację Wiadomości Google i funkcję czatu RCS. Po włączeniu tej opcji w statystykach zużycia baterii pojawił się proces Carrier Services, który zużywał około 1% baterii na godzinę. Wyczyszczenie danych tej aplikacji oraz Wiadomości Google nie rozwiązało problemu. Musiałem przywrócić ustawienia fabryczne. Obecnie korzystam z aplikacji Wiadomości Samsung i w/w proces nie jest widoczny na liście aplikacji zużywających baterię.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24  napisał(a):

Uważajcie na aplikację Wiadomości Google i funkcję czatu RCS. Po włączeniu tej opcji w statystykach zużycia baterii pojawił się proces Carrier Services, który zużywał około 1% baterii na godzinę. Wyczyszczenie danych tej aplikacji oraz Wiadomości Google nie rozwiązało problemu. Musiałem przywrócić ustawienia fabryczne. Obecnie korzystam z aplikacji Wiadomości Samsung i w/w proces nie jest widoczny na liście aplikacji zużywających baterię.

Dzisiaj pojawiła się aktualizacja aplikacji Usługi operatora (Carrier Services) więc możliwe, że opisane problemy zostały rozwiązane w najnowszej wersji. Dodam, że na ten moment pozostaję przy aplikacji Samsung więc nie sprawdzałem czy rzeczywiście aktualizacja pomogła.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

Pojawiła się również aktualizacja samej aplikacji googlowskich wiadomości, być może zauważyli problem i poprawili.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Szewcu72, zgadza się. U mnie również pojawiła się aktualizacja Wiadomości od Google. Nie zamierzam jednak sprawdzać ponieważ ostatnim razem musiałem wykonać hard reset 😐

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@mirudo24 Ja od nowości jadę na googlowskich i takiego zużycia nie mam. A co do baterii to sam widziałeś ile trzyma.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Voltar
Pathfinder
Opcje

Jak dla mnie wiadomości samsungowe są o niebo lepsze z uwagi na możliwość tworzenia kategorii i łatwego działania smsów na np. prywatne i z pracy, przy okazji szkoda że tak samo nie można dzielić połączeń w aplikacji Telefon Samsunga - to druga wada tej aplikacji po braku awatarów

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Szewcu72, możliwe, że to zależy od operatora albo u mnie wystąpił jakiś błąd. Nie widzę na ten moment żadnej przewagi aplikacji Google nad Samsungiem, dlatego pozostaję na razie przy tej drugiej.

0 Like
benben75
Pioneer
Opcje
bateria u mnie lepiej niż S20+ jednak po tygodniu i 20 ładowaniach apka AccuBattery pokazuje przybliżoną pojemność 4.508mAh z 4.855 mAh fabrycznej pojemności co daje 93%... Nie gloryfikuję apki jednak we wszystkich poprzednich telefonach wskazania były relatywnie dokładne i mnie to nieco martwi.... Jakieś pomysły?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@benben75, Po co pisze w tylu tematach to samo ?

@mirudo24  Czy też to zauważyłeś ?

0 Like