30-01-2021 02:34 PM
Cześć, jak oceniacie pracę baterii w S21 Ultra? Na razie jestem zadowolony Przy okazji, warto wyłączyć sieć 5G jak z niej nie korzystamy i zmienić czaty Google RCS na wiadomości od Samsunga - zużywają baterię w tle
Aktualnie telefon naładowany 22 h temu, 3h na ekranie i 50%.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
30-01-2021 05:04 PM
Na moim S21 Ultra bateria również trzyma rewelacyjnie. Uważajcie na aplikację Wiadomości Google i funkcję czatu RCS. Po włączeniu tej opcji w statystykach zużycia baterii pojawił się proces Carrier Services, który zużywał około 1% baterii na godzinę. Wyczyszczenie danych tej aplikacji oraz Wiadomości Google nie rozwiązało problemu. Musiałem przywrócić ustawienia fabryczne. Obecnie korzystam z aplikacji Wiadomości Samsung i w/w proces nie jest widoczny na liście aplikacji zużywających baterię.
30-01-2021 05:04 PM
Na moim S21 Ultra bateria również trzyma rewelacyjnie. Uważajcie na aplikację Wiadomości Google i funkcję czatu RCS. Po włączeniu tej opcji w statystykach zużycia baterii pojawił się proces Carrier Services, który zużywał około 1% baterii na godzinę. Wyczyszczenie danych tej aplikacji oraz Wiadomości Google nie rozwiązało problemu. Musiałem przywrócić ustawienia fabryczne. Obecnie korzystam z aplikacji Wiadomości Samsung i w/w proces nie jest widoczny na liście aplikacji zużywających baterię.
05-02-2021 11:25 AM
@mirudo24 napisał(a):
Uważajcie na aplikację Wiadomości Google i funkcję czatu RCS. Po włączeniu tej opcji w statystykach zużycia baterii pojawił się proces Carrier Services, który zużywał około 1% baterii na godzinę. Wyczyszczenie danych tej aplikacji oraz Wiadomości Google nie rozwiązało problemu. Musiałem przywrócić ustawienia fabryczne. Obecnie korzystam z aplikacji Wiadomości Samsung i w/w proces nie jest widoczny na liście aplikacji zużywających baterię.
Dzisiaj pojawiła się aktualizacja aplikacji Usługi operatora (Carrier Services) więc możliwe, że opisane problemy zostały rozwiązane w najnowszej wersji. Dodam, że na ten moment pozostaję przy aplikacji Samsung więc nie sprawdzałem czy rzeczywiście aktualizacja pomogła.
05-02-2021 09:57 PM
Pojawiła się również aktualizacja samej aplikacji googlowskich wiadomości, być może zauważyli problem i poprawili.
05-02-2021 10:04 PM
@Szewcu72, zgadza się. U mnie również pojawiła się aktualizacja Wiadomości od Google. Nie zamierzam jednak sprawdzać ponieważ ostatnim razem musiałem wykonać hard reset 😐
05-02-2021 10:29 PM
@mirudo24 Ja od nowości jadę na googlowskich i takiego zużycia nie mam. A co do baterii to sam widziałeś ile trzyma.
06-02-2021 11:48 AM
Jak dla mnie wiadomości samsungowe są o niebo lepsze z uwagi na możliwość tworzenia kategorii i łatwego działania smsów na np. prywatne i z pracy, przy okazji szkoda że tak samo nie można dzielić połączeń w aplikacji Telefon Samsunga - to druga wada tej aplikacji po braku awatarów
06-02-2021 12:13 PM
@Szewcu72, możliwe, że to zależy od operatora albo u mnie wystąpił jakiś błąd. Nie widzę na ten moment żadnej przewagi aplikacji Google nad Samsungiem, dlatego pozostaję na razie przy tej drugiej.
06-02-2021 12:43 PM — edytowano 06-02-2021 12:47 PM
06-02-2021 04:38 PM — edytowano 06-02-2021 04:39 PM