Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bateria po 20 miesiącach

(Temat utworzony: 23-11-2020 02:05 PM)
504 Wyświetlenia
Wozik
Explorer
Opcje
Jak sprawują się Wasze baterie od czasu premiery telefonu?

U mnie z każdą aktualizacją coraz gorzej. Telefon pozwala na 3-4h pracy z włączonym ekranem.

Kiedyś spokojnie wystarczało na 5-6, co jest akceptowalnym wynikiem.
0 Like
9 Odpowiedzi
KrZySiEk8964
Pathfinder
Opcje
To normalne. Prawdopodobnie też aktualizacjami pogarszają nam specjalnie smartfony, żeby kupić nowszy model po czasie. Była już globalna afera z tym związana. Zużycie zużyciem, ale swoje wiem.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na krótszy czas działania z pewnością ma wpływ zużycie baterii. Inaczej zachowuje się bateria w momencie kiedy jest nowa a inaczej kiedy jest eksploatowana przez 20 miesięcy. Sprawdź w aplikacji Samsung Members stan baterii: Samsung Members > Pomoc > Diagnostyka telefonu > Interaktywne testy > Bateria.

Wozik
Explorer
Opcje

"Żywotność dobra", cokolwiek to znaczy.

Czy ktoś wie czy po wymianie baterii w serwisie Samsung, telefon zachowuje wodoszczelność?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na moim trzymiesięcznym Note20 Ultra żywotność baterii również jest dobra. W pierwszej kolejności możesz spróbować "odświeżyć" telefon przeprowadzając hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Wymiana baterii to ostateczność.

hard reset: https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

0 Like
kabyr
First Poster
Opcje
W moim A30 bateria do pół roku to starczała na ok 10 godz z używalnością internetu. Telefon ma 15 miesięcy i ładuję baterię dwa razy dziennie.
0 Like
M2506
Journeyman
Opcje
Ja ładuje Samsunga Galaxy A10 też dwa razy dziennie 🙂
0 Like
miroON
Big Cheese
Opcje
nwm co wy robicie z tymi akumulatorami w aparatach telef. ze działają wam yno przez 3-4 h ????
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Też się na tym zastanawiam mam A6 2018 czas na włączonym ekranie 5 godzin i ładowanie co 4/5 dni

0 Like
Mario554
Explorer
Opcje
mam s10+. ten sam problem. Przy wzmożonym użytkowaniu bateria w czach ucieka
0 Like