Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bałagan w nie odebranych połączeniach

(Temat utworzony: 06-05-2021 10:35 PM)
665 Wyświetlenia
mandej
Journeyman
Opcje
Od 8 lat miałem telefony Xiaomi a od niedawna Samsunga. Niestety 1 funkcja całkowicie dyskwalifikuje dla mnie ten telefon. W ciągu dnia mam kilkanaście nie odebranych połączeń. W wolnej chwili oddzwaniam do klientów. Niestety numer na który oddzwanialem nadal w rejestrze jest zaznaczony na czerwono i muszę sprawdzić w szczegółach połączeń czy już oddzwanialem na ten numer czy jeszcze nie. Jest to bardzo irytujące i czasochłonne. W xiaomi w rejestrze nie odebrane połączenie na które oddzwoniłem zmienia kolor na czarny. Dotąd wydawało mi się że to jest oczywiste i w każdym telefonie będzie tak samo a jednak Samsung mnie rozczarował. Jeżeli ktoś ma pomysł na zapanowanie nad nie odebranymi połączeniami to bardzo proszę o pomoc.
 Teraz jest tak jakbyśmy pisali SMSy z 3 osobami a one mieszały by się z sobą. Nie wiedzieli byśmy do kogo odpisaliśmy a kto czeka na naszą odpowiedź. 
 Funkcja scalenia połączeń dla numeru rozwiązała by problem.

5 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Po wyświetleniu szczegółów dla danego numeru widać całą historię połączeń. Kliknij na nieodebrany numer telefonu a następnie kliknij w ikonkę z literką "i". Daj znać czy takie rozwiązanie jest satysfakcjonujące.

mandej
Journeyman
Opcje
Robię tak ale to bardzo czasochłonne. Muszę codziennie przez pół godziny poszukiwać numerow telefonów na które nie oddzwoniłem. Jeżeli telefon na który oddzwoniłem ( ostatnia aktywność z danym numerem) znikał by z nie odebranych to wtedy było by bardzo proste.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Przejrzałem ustawienia fabrycznej aplikacji i nie znalazłem żadnych opcji, które pozwoliłyby na zmianę wyświetlania nieodebranych połączeń zgodnie z tym co napisałeś. W związku z tym pozostaje poszukać zewnętrznej aplikacji w sklepie Google Play lub Galaxy Store, która będzie posiadać taką funkcjonalność. Możesz również zgłosić sugestię do firmy Samsung za pomocą poniższej instrukcji.

Wskazówka - zgłaszanie sugestii do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/porada-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sug...

Berq
Journeyman
Opcje
Funkcja o której wspominałeś jest zależna od nakładki systemu a nie Androida. Nakłada One UI od Samsunga nie posiada danej funkcji. Tak jak kolega wyżej wspominał możesz jedynie wspierać się inna aplikacją ze sklepu Google play.
Dariusz2000
Troubleshooter
Opcje
Możesz pobrac telefon Google. W xiaomi jest zainstalowany telefon Google bo sam miałem telefon Xiaomi. Pobierz telefon Google ze sjlepu play i będziesz miał tak samo jak na xiaomi.
0 Like