Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błąd kamery

(Temat utworzony: 23-11-2021 09:26 PM)
18128 Wyświetlenia
radek-arek
Apprentice
Opcje
Witam. Podczas uruchomienia przedniej kamery wyskakuje ostrzeżenie: błąd kamery i aparat się wyłącza. Jakieś sugestie jak to ogarnąć?

0 Like
59 Odpowiedzi
MateuszWapinski
Journeyman
Opcje
Dokonanie zabiegu wipe cache partytion. -> Umożliwia usuniecie pozostałości po poprzednich aktualizacjach, które również mogą powodować kłopoty z prawidłowym działaniem aparatu. 

Tego nie mam pojęcia jak zrobić, w domu spróbuję zgrać zdjęcia i inne ważne rzeczy a potem ustawienia fabryczne , jak to nie pomoże to chyba podziękuję u schowam do szuflady ten telefon i zakupie fold 3
0 Like
MateuszWapinski
Journeyman
Opcje
Na Harda nie mogę sobie pozwolić gdyż jestem 2350 km od domu przez najbliższe 2 tygodnie a chciałbym z urlopu coś uchwycić, wszystkie inne rozwiązania prócz hard reset i wipe dają poprawę na około 1-2 godziny potem sytuacja wraca , a nie chce co 2 godziny maksymalnie robić soft reszta albo czyścić pamięć aplikacji 🤔
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

A masz możliwość wykonać wipe cache partition? Zabieg nie usuwa żadnych danych z telefonu.

Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

0 Like
Tadeusz57
First Poster
Opcje

Screenshot_20231014_194905_Camera.jpg

Witam,

dzisiaj otrzymuję w aplikacji ,,aparat" nieustannie ten błąd w momencie kiedy korzystam z zooma x100 w trybie normalnego zdjęcia 3:4, lampa błyskowa w każdym trybie, problem pojawia sie po zwiększeniu zooma np. do x100 a później zmniejszenia do x3 lub inne , problem nie pojawia sie w momencie samego i jednokrotnego  zwiększenia zooma i zrobienia zdjęcia tylko w momencie kiedy zaczynamy płynnie zmieniać zakres zooma >zmniejszanie/zwiększanie.

Problem nie występuje w trybie pro oraz w aplikacji Expert RAW.

Problem wcześniej nie występował

Aplikacja Aparat>reset do ustawień fabrycznych wykonany

Telefon>aktualizacja systemu zrobiona

Czy ktoś ma podobny problem po ostatnich aktualizacjach systemowych?

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, czy po resecie do ustawień fabrycznych przywracał Pan kopię zapasową?
Tadeusz57
First Poster
Opcje

Reset do ustawień fabrycznych wykonałem tylko dla samej aplikacji ,,aparat" nie całego Telefonu. Niestety reset całego telefonu to na tą chwilę dla mnie jest przedostatnim rozwiązaniem, ponieważ nie wiem na tą chwilę czy problem dotyka hardware czy tylko software samej aplikacji oraz na telefonie jak zapewne u wszystkich użytkowników krótko mówiąc jest wszystko...

Stąd mój post, czy tak dzieje się tylko u mnie czy być może u większej liczbie osób.

0 Like
Tadeusz57
First Poster
Opcje

Telefon został kupiony 19.03.2023 w MM i od momentu zakupu działał bez żadnego problemu.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Tadeusz57, Wpisz w aplikacji Telefon kod *#0*#, wybierz MEGA CAM i sprawdź, czy uda Ci się poprawnie wykonać zdjęcie każdym obiektywem. W sumie trzeba wykonać 4 zdjęcia.

Tadeusz57
First Poster
Opcje
Po wybraniu Mega Cam przy próbie zrobienia 3 zdjęcia otrzymuję ten błąd Screenshot_20231014_224410_FactoryCamera.jpg
0 Like