Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aparat s21 ULTRA problem z autofocusem

(Temat utworzony: 27-04-2021 11:58 PM)
4880 Wyświetlenia
berger001
Explorer
Opcje
Siema, dziś s21U poległ. Moze ktoś z Was ma rozwiązanie. Aparat dziś zaczął wariować. Na głównym, czyli 1.0x oraz 108mp nie łapie ostrości powyżej 1 metra (nawet nie próbuję-zaznaczam coś co jest oddalone i nic się nie dzieje łapie ostrości czegoś co jest blizej), poniżej tej wartości płynnie zmienia ostrość, nie pomaga tryb polepszania ostrości. Na pozostałych obiektywach jest ok, resetowałem, restartowałem, ustawienia fabryczne i nic... 
34 Odpowiedzi
pswierkowski
Explorer
Opcje

Dokladnie Mam ten sam przypadek...wiadomo może już coś? To na 100% po aktualizacji systemu 

0 Like
pswierkowski
Explorer
Opcje

Wymienili Ci cały moduł aparatu?

0 Like
szuwar1978
Voyager
Opcje
Tak cały moduł plus plecki...
0 Like
Prst
First Poster
Opcje
Problem z łapaniem ostrości w automatycznym trybie trzeba ruszać telefonem kombinować żeby zrobić zdjęcie, a w trybie pro łapie od razu. Miałem wcześniej note10 i nie było problemu. Resetowany telefon i kasowane cache i pamięć podręczna smartfona. Smartfon potrzebny w pracy więc chyba żałuję że nie kupiłem coś z konkurencji. Proszę o pomoc czy da się coś z tym zrobić czy tylko zmiana telefonu.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Prst, aparat powinien bez problemu łapać ostrość. Możliwe, że wystąpiła usterka sprzętowa. W takim wypadku konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/