Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Android Auto w Android 11

(Temat utworzony: 04-02-2021 10:22 AM)
958 Wyświetlenia
kacpru
Explorer
Opcje
Cześć, 
Czy ktoś potrafi powiedzieć jak po aktualizacji do Androida 11 zachowuje się Android Auto? Działa bezproblemowo czy są jakieś problemy? 
Jest to dla mnie ważna funkcja i zależy mi na sprawnym jej działaniu, więc pytam przed aktualizacją. 

Pozdrawiam :smiling-face:
0 Like
6 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kacpru  Cześć

Ciężko powiedzieć czy wszystko będzie działać w 100%, jak łączysz po kablu z samochodem?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Isadorian, z tego wątku wynika, że w razie problemów z działaniem Android Auto należy wyłączyć optymalizację baterii dla tej aplikacji (Ustawienia > Aplikacje > Android Auto > Bateria > Optymaliz. użycie baterii).

0 Like
Isadorian
Voyager
Opcje
a z pozostałych wątków dot. AA wynika że warto też odinstalować przeglądarkę Chrome. Na samym dole podlinkowanego posta jest hiperłącze do pozostałych postów dotyczących AA. Generalnie ciężko stwierdzić czy problemy dotyczą też użytkowników którzy zgodnie z dobrą praktyką zrobili reset do fabryki po tak dużej aktualizacji.

Pozostałe wątki:
https://www.reddit.com/r/AndroidAuto/
0 Like
gumiber
First Poster
Opcje
Ja dzisiaj podłączyłem pierwszy raz i działało prawidłowo, jednak nie testowałem wszystkich funkcjonalności jak np. Odbieranie telefonów. Spotify i mapy działały poprawnie.
0 Like
szendo
First Poster
Opcje
u mnie działa wszystko prócz czytania wiadomości i powiadomień, jak zawsze czyta wszystko używając złego lektora - angielskiego, niezależnie co skonfiguruje czyli tak naprawdę o kant d rozbić
0 Like