06-12-2019 03:16 PM
Cześć Forumowicze!
Przychodzę z krótkim, acz istotnym powiadomieniem.
Jak już wielu z Was miało okazję się przekonać, w tym tygodniu została udostępnienia stabilna wersja Android 10 dla telefonu z serii Galaxy S10.
Nowe wcielenie zielonego robota przybyło na nasze telefony wraz z aktualizacją interfejsu.
Zmiany wprowadzone w ramach One UI 2.0 świetnie opisał @mirudo24 w swoim poście. Oficjalna lista zmian w Andriod 10 z One UI 2 - zachęcam do lektury
Z okazji aktualizacji mam do Was prośbę o podzielenie się wrażeniami z nowej wersji systemu.
Co szczególnie przykuło uwagę w pierwszych dniach użytkowania? Czy coś Was zaskoczyło?
Oczywiście dajcie również znać, jeśli napotkaliście jakiekolwiek utrudnienia. Wspólnymi siłami postaramy się je jak najszybciej usunąć
28-12-2019 10:11 AM
28-12-2019 10:41 AM
@malakine, Wyczyść pamięć i dane aplikacji Ekran Startowy One UI. Oczywiście po tym zabiegu układ ikon, widgetów itd. zostanie przywrócony do ustawień domyślnych.
29-12-2019 12:41 AM
Witam
Mam Galaxy s10, zaktualizowałem go do androida 10 i....jest problem z Android Auto. Jak wiemy jest to teraz i część nowego androida...i jest tyle że nie dziala. Co ciekawe mam stary s7 który w tym samym samochodzie łączy się przez bluetooth i tam androd auto jest jako zwykła aplikacja... wszystko dziala pieknie.
Niestety s10 przy polaczeniu przez bluetooth wcale nie dizla nawet nie widzi tej aplikacji ani w telefonie sie nic nie dzieje ani w aucie, ikona jest ale szara (nieaktywna), pzy polaczeniu przez kabel usb od aldowaki zakupiony wraz z telefonem "juz cos sie dzieje" na ekranie samochodu pojawia sie info ze Android Auto nie moze sie uruchomic i mma zrobic to w trybie parking, oczywiscie parkuje akurat i bez wzgledu czy stpje jadne spadamz klifu nie dziala.
Dla odmiany orzez kabel na telefonie Android auto chce sie odpalic i pojawia sie ekran startowy lecz po kliknieciu w "kontynułuj: zamiast uruchomienia pojawia sie czerwony ekran i napis"Android Auto nie odpowiada, Aby kontynuować, odlacz kabel i podlacz ponownie" mozna tak do smierci i nic sie nie zmieni.
Dzownilem do googla.....nie byli pomocni, tak jak w samsngu.
Ktos ma podobny problem ...jakies rozwiazanie, bo przegladajac internet fora itp chyba nie tylko ja mam problem z galasy s10 i s10+ oraz android Auto
Bede wdzieczny za pomoc
PS. to miał być nowy temal ale mimo wielu podejsc ciale wyskakiwal blad i nie dalo sie
29-12-2019 01:35 AM
@Ralf23-32 ogólnie to jest problem z odczytaniem tego co napisałeś w poście, kompletnie bez składu i ładu.
Wyzeruj dane i pamięć aplikacji w telefonie uruchom ponownie telefon. Postaraj się o to samo w samochodzie. Zacznij parować urządzenia ponownie.
Dodatkowo proponuję podpytać producenta auta, jak się zapatruje na aplikacje w określonych wersjach?
29-12-2019 03:43 PM
@Ralf23-32, spróbuj wykonać wipe cache partition. Jeżeli wcześniejsze wskazówki nie pomogą to spróbuj również wyzerować ustawienia sieciowe (Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych).
29-12-2019 09:15 PM
Robiłem już tak, nic nie dało. Przywróciłem ustawienia fabryczne, co prawda niepotrzebnie, ale już wiem co powoduje/powodowało problem - może komuś się przyda. Mianowicie aplikacja Norton Mobile Security i jej włączona "Usługa zabezieczeń Norton" - po jej wyłączeniu telefon śmiga bez zacięcia.
29-12-2019 10:36 PM
Co Wy macie z instalacją tych dodatkowych programów antywirusowych?!
Na pokładzie Knox i fabryczny antywirus McAfee, po co instalować coś, co tylko utrudnia użytkowanie telefonu i ma problemy z prawidłowym rozpoznaniem funkcji systemowych i blokuje na wszelki wypadek wszystko co popadnie.
29-12-2019 10:40 PM
29-12-2019 10:49 PM
@malakine bo tak napisali w opisie programu?
A prawda jest taka, że jak każdy zewnętrzny antywirus najlepiej co potrafi, to wyłączyć powiadomienia, oraz działanie wielu funkcji systemowych, których nie jest wstanie rozpoznać.
Setki przykładów na niepoprawne działanie zewnętrznych antywirusów znajdziesz na forum. Jeżeli tylko się postarasz.
29-12-2019 10:52 PM