Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Android 10 już w Twoim s10/s10+/s10e!

(Temat utworzony: 06-12-2019 03:16 PM)
9021 Wyświetlenia
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

s10.png

110101010d.png

Cześć Forumowicze! :smiling-face:

Przychodzę z krótkim, acz istotnym powiadomieniem.

Jak już wielu z Was miało okazję się przekonać, w tym tygodniu została udostępnienia stabilna wersja Android 10 dla telefonu z serii Galaxy S10.

Nowe wcielenie zielonego robota przybyło na nasze telefony wraz z aktualizacją interfejsu.

Zmiany wprowadzone w ramach One UI 2.0 świetnie opisał @mirudo24 w swoim poście. Oficjalna lista zmian w Andriod 10 z One UI 2 - zachęcam do lektury :smiling-face:

Z okazji aktualizacji mam do Was prośbę o podzielenie się wrażeniami z nowej wersji systemu.

Co szczególnie przykuło uwagę w pierwszych dniach użytkowania? Czy coś Was zaskoczyło?

Oczywiście dajcie również znać, jeśli napotkaliście jakiekolwiek utrudnienia. Wspólnymi siłami postaramy się je jak najszybciej usunąć :smiling-face:

192 Odpowiedzi
Jankoval
Voyager
Opcje
U mnie nic nie laguje. Robiłem tylko wipe cache, telefon S10e z sieci plus.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@malakine, Wyczyść pamięć i dane aplikacji Ekran Startowy One UI. Oczywiście po tym zabiegu układ ikon, widgetów itd. zostanie przywrócony do ustawień domyślnych.

Ralf23-32
First Poster
Opcje

Witam

Mam Galaxy s10, zaktualizowałem go do androida 10 i....jest problem z Android Auto. Jak wiemy jest to teraz i część nowego androida...i jest tyle że nie dziala. Co ciekawe mam stary s7 który w tym samym samochodzie łączy się przez bluetooth i tam androd auto jest jako zwykła aplikacja... wszystko dziala pieknie.

Niestety s10 przy polaczeniu przez bluetooth wcale nie dizla nawet nie widzi tej aplikacji ani w telefonie sie nic nie dzieje ani w aucie, ikona jest ale szara (nieaktywna), pzy polaczeniu przez kabel usb od aldowaki zakupiony wraz z telefonem "juz cos sie dzieje" na ekranie samochodu pojawia sie info ze Android Auto nie moze sie uruchomic i mma zrobic to w trybie parking, oczywiscie parkuje akurat i bez wzgledu czy stpje jadne spadamz klifu nie dziala.

Dla odmiany orzez kabel na telefonie Android auto chce sie odpalic i pojawia sie ekran startowy lecz po kliknieciu w "kontynułuj: zamiast uruchomienia pojawia sie czerwony ekran i napis"Android Auto nie odpowiada, Aby kontynuować, odlacz kabel i podlacz ponownie" mozna tak do smierci i nic sie nie zmieni.

Dzownilem do googla.....nie byli pomocni, tak jak w samsngu.

Ktos ma podobny problem ...jakies rozwiazanie, bo przegladajac internet fora itp chyba nie tylko ja mam problem z galasy s10 i s10+ oraz android Auto

Bede wdzieczny za pomoc

PS. to miał być nowy temal ale mimo wielu podejsc ciale wyskakiwal blad i nie dalo sie

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Ralf23-32 ogólnie to jest problem z odczytaniem tego co napisałeś w poście, kompletnie bez składu i ładu.

Wyzeruj dane i pamięć aplikacji w telefonie uruchom ponownie telefon. Postaraj się o to samo w samochodzie. Zacznij parować urządzenia ponownie. 

Dodatkowo proponuję podpytać producenta auta, jak się zapatruje na aplikacje w określonych wersjach?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ralf23-32, spróbuj wykonać wipe cache partition. Jeżeli wcześniejsze wskazówki nie pomogą to spróbuj również wyzerować ustawienia sieciowe (Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych).

malakine
Explorer
Opcje

Robiłem już tak, nic nie dało. Przywróciłem ustawienia fabryczne, co prawda niepotrzebnie, ale już wiem co powoduje/powodowało problem - może komuś się przyda. Mianowicie aplikacja Norton Mobile Security i jej włączona "Usługa zabezieczeń Norton" - po jej wyłączeniu telefon śmiga bez zacięcia.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Co Wy macie z instalacją tych dodatkowych programów antywirusowych?! :face-with-rolling-eyes::thinking-face:

Na pokładzie Knox i fabryczny antywirus McAfee, po co instalować coś, co tylko utrudnia użytkowanie telefonu i ma problemy z prawidłowym rozpoznaniem funkcji systemowych i blokuje na wszelki wypadek wszystko co popadnie. :smiling-face-with-sunglasses:

Screenshot_20191229-223001_Device care.jpg

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
malakine
Explorer
Opcje
Norton chroni przeglądarkę, messengera, Whatsapp i inne komunikatory. Analizuje każdy otwarty link i wiele razy, zwłaszcza w google chrome, informuje o niebezpiecznych witrynach. Co ma knox do tego i ten bezsenowny McAfee?
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@malakine bo tak napisali w opisie programu?

A prawda jest taka, że jak każdy zewnętrzny antywirus najlepiej co potrafi, to wyłączyć powiadomienia, oraz działanie wielu funkcji systemowych, których nie jest wstanie rozpoznać. :winking-face:

Setki przykładów na niepoprawne działanie zewnętrznych antywirusów znajdziesz na forum. Jeżeli tylko się postarasz. :smiling-face-with-sunglasses:

0 Like
malakine
Explorer
Opcje
Bo regularnie z tego korzystam. W moim przypadku sprawdza się świetnie więc nie będę z tego rezygnował.
0 Like