Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Always on display - pytanie

(Temat utworzony: 12-02-2022 12:15 AM)
470 Wyświetlenia
Grzmot2
Apprentice
Opcje
Cześć. Mam s10 plus i zauważyłem że gdy mam włączone Always on display to on świeci bęz przerwy, gdy jest w kieszeni gdy leży ekranem w dół. Szukałem w ustawieniach może jest jakaś opcja dodatkowa ale nic nie znalazłem. Czujnik zbliżeniowy działa. W starym lg V30 od razu AOD wyłączał się gdy zakryłem ekran. Czy ten typ tak ma?
0 Like
3 Odpowiedzi
LUKE123
Helping Hand
Opcje
Kiedyś gdy telefon wykrył ze coś znajduje się bezpośrednio przed ekranem to gasił Always on display np. w S8/S9 itp

Jednakże wraz z premierą S10 nadeszły pewne zmiany, mianowicie czujnik zbliżeniowy został umiejscowiony pod wyświetlaczem, wcześniej np. w S9 był na ramce
Z własnych obserwacji zauważyłem, że te nowe rozwiązanie działa troche gorzej, dlatego też podczas rozmów wygaszanie ekranu działa lekko inaczej niż w takim S9
Dlatego wydaje mi się, (moja rozkmina, nie potwierdzone) że z tego powodu iż czujnik działa lekko gorzej niż kiedyś, to Samsung zrezygnował z używania go do gaszenia AoD przy kontakcie, aby zapobiec błędom

Sam w S20 troche czuję brak tej funkcji, bo w S8/S9 działało to perfekcyjnie

Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Wejdź w Ustawienia > Ekran Blokady > Always On Display i sprawdź czy nie masz zaznaczonej opcji zawsze wyświetlaj.Screenshot_20220212-064610_AlwaysOnDisplay.jpg

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Grzmot2 Możesz oczywiście wyświetlać go cały czas. Tylko przy dotknięciu. Czy tez ustawić według harmonogramu. A przy nowym androidzie jeszcze doszła opcja że włącza się tylko przy powiadomieniach. Zastosuj się do wskazówek które podał @ZbigolekScreenshot_20220212-075125_AlwaysOnDisplay.jpg