Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Adapter nie działa pomimo wbudowanego DAC

(Temat utworzony: 25-07-2024 09:55 PM)
238 Wyświetlenia
Greycuk
Student
Opcje

Witam, kupiłem adapter z usb typu C do mini jacka, żeby używać AUXa w samochodzie. Czytając inne posty na forum zwróciłem uwagę na to, żeby kupić adapter z przetwornikiem DAC. Jednak kiedy podpinam kabel, nie działa. Jak rozwiązać ten problem?

0 Like
88 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Aleere, Najprawdopodobniej Twoja przejściówka nie posiada wbudowanego DAC i dlatego nie działa z telefonem. Napisz, jaki to dokładnie model przejściówki.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Przejściówki które posiadają nawet przetwornik DAC jak w przypadku Baseusa mogą mieć problemy z podłączeniem ich do urzedzenia z wejściem AUX. W tym przypadku zalecana jest oryginalna przejściówka od Samsunga która będzie działać prawidłowo.
miroON
Big Cheese
Opcje
kupiłem przejsciowke od chinola za 5 zeta i działa na s23u z słuchawkami AKG
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@miroON Nie ma znaczenia czy kupimy przejściówkę za 5zl, czy 50zl jeśli będzie posiadać przetwornik DAC będzie działać że słuchawkami. Problem pojawia się przy połączeniu do złącza AUX w radiu, czy przy jakimś kinie domowym, wtedy zamienniki potrafią nie działać.
miroON
Big Cheese
Opcje
możliwe...Niestety nie miałem okazji przetestować na czymś innym Odniosłem się jedynie co do telefonu
0 Like
Members_Xm4eOVR
First Poster
Opcje

Mam poważny problem. Prowadzę kanał i nagrywam wywiady z zawodnikami sportów walki. Mam mikrofon reporterski comica i używam do tego tel s23 ultra. Żaden adapter nie nagrywał mi dobrze dźwięku, bo był taki jakby ktoś w studni siedział, głos z pod wody. Kupiłem kiedyś z toptel adapter ten https://toptel.com/pl/szukaj/adapter-sluchawek-typ-c-na-jack-35mm-czarny-dac-ee-uc10juw-kompatybilny... i mikrofon nagrywał dźwięk pięknie. Niestety nie mają teraz na stanie tego adaptera. Co zrobić ? Jaka jest przyczyna ? Pomożecie? Mogę kupić jakiś inny adapter, że mi będzie nagrywać dobrze dźwięk mikrofon. Z góry dziękuję za pomoc. Byłem w serwisie samsung i sklepie ich to rozłożyli ręce.

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_Xm4eOVR, czy te obecne Twoje adaptery posiadają DAC? Próbowałeś zakupić oryginalny adapter Samsung?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Adiwawpl
First Poster
Opcje
Witam, ja mam następujący problem. Posiadam s21 5g oraz adapter baseus, który chodził mi wcześniej na wieży w celu słuchania muzyki. Teraz jak go podłączam, to wyskakują komunikaty podłączono wejście usb i odłączono wejście usb na przemian, albo na koniec ikona kropelki, że jest jakaś wilgoc itp. U żony na tym samym telefonie wszystko chodzi normalnie. Ps. Adapter wcześniej chodzil bez problemów, tel laduje się normalnie oraz przy podpięciu do komputera, też wszystko chodzi ok.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Adiwawpl, Sprawdź port USB w telefonie pod kątem zabrudzeń.

0 Like