Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Żółte zdjęcia S20+

(Temat utworzony: 19-12-2020 11:08 AM)
2313 Wyświetlenia
Gosia4236
Explorer
Opcje

received_386849932589881.jpegKupiłam w salonie s20+ i jestem załamana jakością i kolorami. Wysyłam zdjęcie zrobione w  tym samym miejscu i czasie s20+ i s8. Bez żadnych filtrów i ulepszaczy. W salonie stwierdzili, że to kwestia światła, jednak nie potrafili wytłumaczyć dlaczego S8 sobie tak poradził. Bawiłam się ustawieniami, ale niestety nic nie pomaga. Chciałam zwrócić go, ale został kupiony w salonie i nie chcą go przyjąć. Czy ktoś może pomóc? Telefon ma 5 dni.

0 Like
31 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Gosia4236  Witam

Czy zdjęcie było robione w trybie automatycznym?

Czy na obiektywach nie ma żadnej folii ochronnej założonej?

Możliwe że to jest taka cecha charakterystyczna tych matryc zastosowanych w S20+.

0 Like
Kar0l
Student
Opcje
niestety u mnie jest to samo w s20+. z wcześniejszych modeli s8, s10 byłem bardziej zadowolony.
zdjęcia są żółte i rozmyte....
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kar0l  Do Ciebie w takim razie kieruje te same pytania co powyżej.

I jeszcze czy resetowałeś aparat?

Wszystkie najnowsze aktualizacje zainstalowane?

0 Like
Gosia4236
Explorer
Opcje

Wszystko mam aktualne, brak folii na aparacie. Te zdjęcia w każdym trybie wyglądało tak samo źle.

0 Like
Kar0l
Student
Opcje
zainstalowane, resetowane, wipe cache też robione
0 Like
Gosia4236
Explorer
Opcje

Poważnie można nazwać cechą charakterystyczną tak słabą jakość zdjęć w takim telefonie?  😞

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Gosia4236  Obiektywy w różnych modelach mogą posiadać różnicę w odwzorowaniu barw ale tutaj jest raczej za duża.

proszę sprawdzić czy telefon ma najnowszą wersję oprogramowania: Ustawienia > Aktualizacja oprogramowania > Pobierz i zainstaluj

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam! A nie masz czasami włączony filtr światła niebieskiego w ustawieniach?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@_Technik_  Tak to również należy sprawdzić wchodząc w  Ustawienia - wyświetlacz 

0 Like