Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

ładowarka baseus

(Temat utworzony: 14-02-2021 12:08 AM)
2388 Wyświetlenia
Meriu
Journeyman
Opcje
Witam. 
Od niedawna jestem posiadaczem samsunga galaxy 20 fe. Z faktu iż w komplecie nie zawarto ładowarki 25w postanowiłem zakupić inny zamiennik a dokładnie:
Baseus QC3.0 24W CCAL-BX02.
Pytanie dlaczego mój samsung po podłączeniu do Ładowania nie korzysta z trybu super fast charge a jedynie fast charge ?
0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Donayo
Voyager
Opcje
Chyba znalazłem rozwiązanie. Specyfikacja nie do końca pasuje. Oryginalna ładowarka Samsunga 25W 9V - 2.77A. Baseus 24W 9V - 2.66A i o ten amperaż pewnie się rozchodzi.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Meriu, przejrzałem specyfikację ładowarki Baseus i wygląda na to, że wspiera wyłącznie AFC (Adaptative Fast Charging) czyli odpowiednik szybkiego ładowania 15W. Ładowarka nie wspiera technologii PPS (Programmable Power Supply) oraz PD 3.0 (Power Delivery), które występują w oryginalnych, szybkich ładowarkach Samsung. Ponadto całkowita moc wyjściowa ładowarki Baseus to 24W więc nie ma fizycznej możliwości żeby ładowała z szybkością 25W.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

20 Odpowiedzi
M4rC1n
Pathfinder
Opcje
proste kupic orginalną podrubki nie wchodza w gre
0 Like
Meriu
Journeyman
Opcje
Ale dla kogoś chyba te produkty są skierowane.. np ładowarka indukcyjna od baseusa działa bez zastrzeżeń, więc stąd to pytanie.
0 Like
Sławas
First Poster
Opcje
A włączyłeś tryb super szybkiego ładowania?
0 Like
VapeBoyLdz
First Poster
Opcje
orginalna lkostka 89 zł w media expert baseus 10 czy 20 zł taniej jak coś się stanie gwarancję ci odrzuca
0 Like
xOx1141
Explorer
Opcje
Mój S20 FE ładuje super fast charge z Baseus 60W więc może za mała moc ładowarki?
0 Like
Donayo
Voyager
Opcje
Dobrze wiedzieć, bo myślałem o tej ładowarce. Ktoś na FB pisał, że ma taką samochodową i szybsze ładowanie działa. Ze specyfikacji tego modelu ładowarki również wynika, że powinna działać. Ciekawe...
0 Like
Donayo
Voyager
Opcje
Baseus kosztuje ponad 60zł mniej :winking-face:
0 Like
VapeBoyLdz
First Poster
Opcje
dobra pomyliłem model , ja mam note 20 ultra i mam kabel usb-c to usb-c
0 Like
VapeBoyLdz