Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ładowanie telefonu poprzez laptopa

(Temat utworzony: 23-02-2021 11:17 AM)
2051 Wyświetlenia
Syrias
Explorer
Opcje
Witam. Jestem nowym posiadaczem Samsunga Galaxy S21, nie posiadam jeszcze ładowarki. Będzie to moje pierwsze ładowanie, czy mogę podładować telefon z użyciem wejścia usb-c w laptopie? Czy może to negatywnie wpłynąć na baterie? Z góry dziękuję za pomoc 
12 Odpowiedzi
Drd0
Helping Hand
Opcje
nie wpłynie negatywnie na baterie, ale bardzo długo będzie się ładował
SirLu
Pioneer
Opcje
Baterie wolą wolniejsze ładowanie, im wolniej tym lepiej.
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Wykonując opisaną przez Ciebie czynność spowodujesz jedynie, że telefon będzie ładował się dłużej niż ma to miejsce, w przypadku ładowarki sieciowej. 

Syrias
Explorer
Opcje
dziękuję za odpowiedź, mam jeszcze pytanko polecacie może jakieś praktyki dotyczące żywotności baterii? np. nie doładowywanie na 100%
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Jeżeli masz czas na ładowanie telefonu, to polecam korzystać z opcji wolnego ładowania. W przypadku innych sytuacji np. potrzebujesz szybko podładować telefon, wtedy skorzystaj z opcji szybkiego ładowania itp.

SirLu
Pioneer
Opcje
W sumie to brakuje toggle do przełączania prędkości ładowania z paska powiadomień.
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Jeżeli masz jakieś sugestie, które mogą poprawić działanie urządzeń Samsung, to należy je przesłać z dokładnym opisem poprzez opcje zadaj pytanie lub chat Samsung. Dostępne są one pod niebieskim + na ekranie głównym aplikacji Samsung Members. 

Drd0
Helping Hand
Opcje
można zrobić sobie taką ikonę na pulpicie za pomocą bixby rutimes

Screenshot_20210223-123658_Bixby Routines.jpg

SirLu
Pioneer
Opcje
O, ciekawe