Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z siecią w niemczech

(Temat utworzony: 11-09-2023 10:30 AM)
4055 Wyświetlenia
kajopericko
Student
Opcje
Przeniosłem numer do play na abonament i na terenie Niemiec nie działa karta ciągły brak zasiegu
7 Odpowiedzi
TenTaki
Helping Hand
Opcje
Włącz roaming.
0 Like
kajopericko
Student
Opcje
Roaming włączony, mam opcje krajowy i wszystkie sieci , próbowałem na jednym i drugim , zero reakcji gdy patrze w status karty to jest tylko numer alarmowy nie jest połączony z żadną siecią.
0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Jeśli masz w telefonie włączoną opcje roaming to musisz z operatorem się kontaktować.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Sprawdzał Pan ustawiając na sieci 3G
0 Like
AnnaMaz
Beta Moderator
Beta Moderator
Opcje

Hej @kajopericko,

Zgłoś proszę błąd poprzez aplikację Samsung Members załączając logi 🙏 Mam nadzieję, że uda się szybko zażegnać problem 😊

Miłego dnia!

jeronimo1
Hotshot
Opcje
Najważniejsze pytanie czy u operatora zgłosiłeś uruchomienie roamingu?.
Sam z siebie się nie włączy. Nawet jak masz włączony roaming w telefonie to trzeba też na początku po zmianie operatora uruchomić roaming odrazu lub poprzez infolinie.
Play nie uruchamia tej uslugi tak sam z siebie tylko ty musisz poinformować że chcesz ją włączyć.
Druga sprawa to wejdź w ustawienia-polączenia- sieci komórkowe- operatorzy sieci i tu wyszukaj sieci niemiecke.
Pierwsza sieć od gory na liscie zawsze jest najmocniesza i próbuj polączyć.
Jeśli z żadną recznie nie połączysz to oznacza, że operator nie włączył na twojej karcie SIM roamingu.
Jeśli masz dostęp do wifi to możesz tą usługę włączyć za pomocą aplikacji Play 24
0 Like
jeronimo1
Hotshot
Opcje
A po co ma zgłaszać, przecież to nie jest problem telefonu czy oprogramowania. Problem może być z kartą lub brakiem uruchomienia roamingu przez operatora.
0 Like