Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Samsung S23 - pozele facute cu 50mp au pete galbene

(Subiect creat la: 05-01-2024 10:36 AM)
211 Vizualizări
Simina1
Student
Opțiuni

Buna ziua ! Ma puteti ajuta cu o parere referitoare la camera de 50mp? Am achizitionat de curand un Samsung S23 si observ o diferenta mare intre pozele facute cu 12mp care ies ok, din punctul meu de vedere, insa cu 50mp sunt deteriorate, au pete galbene. Cand fac poza arata ok, apoi cand intru in galerie pare ca se incarca acea poza si ulterior apar pete galbene care efectiv strica poza. Atasez si un exemplu. Pe timpnde noapte, petele sunt mai accentuate. 

Prima este facuta cu 12 mp, iar a doua cu 50mp. Este o problema a telefonului sau nu stiu sa folosesc acea camera ? Macar sa stiu daca il returnez sau nu. 

Va multumesc !

20240104_142041.jpg

20240104_142052.jpg

11 Răspunsuri
NaikkoN
MegaStar
Opțiuni
In a 2-a poza se observa acele pete ? (Se pierde din calitatea pozelor cand sunt urcate pe forum).
Incearca un clear cache la aplicatia camera. Apasa pe icoana cu camera ,pe acel (i) , storage/stocare si dai un clear cache.

Dupa asta revin-o cu un feedback 1704371840672.jpg1704371840701.jpg
0 Aprecieri
Simina1
Student
Opțiuni

Da, in a doua poza apar. Am dat si clear cache si tot asa se intampla. 

0 Aprecieri
NaikkoN
MegaStar
Opțiuni
Cred ca ramane un factory reset , daca nici asta nu ajuta cred ca acel modul de camera se poate sa fie cu ceva probleme.
Instaleaza ceva app 'camera' pe market poate cu acea app nu face acele pete si asa excluzi modulul camerei
0 Aprecieri
EmilianN
Community Manager
Opțiuni

Bună @Simina1 ,

În primul rând, stai liniștită, telefonul este foarte bun, nu are rost să îl returnezi. Eu am Galaxy S23+ și am testat scenariul tău, la fel mi s-a întâmplat și mie cu senzorul de 50MP. Am testat și cu un Galaxy S23 Ultra, la fel.

Senzorii sunt diferiți și captează informații diferite. La cel de 50 MP AI-ul este cel care decide nivelul de saturație, pe care îl poți modifica însă, dacă editezi fotografia. Dă edit la poză, mergi la saturație și coboară nivelul, vei observa că dispar petele. 

NU UITA!

Împreună putem construi o comunitate Samsung pozitivă și respectuoasă. Împărtășește-ți cunoștințele cu ceilalți, ajută și hai să sărbătorim împreună pasiunea pentru Samsung!
David889
Hotshot
Opțiuni
Te poti duce intr-un magazin si testeaza s23 ul expus. Vezi daca face la fel.
Am testat si eu pe s23 ultra, modul de 50mp si nu observ pete galbui/alte pete..
0 Aprecieri
RobIonCio
Explorer
Opțiuni
Faceti greseli de comparatie!
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. Acele pete sunt doar o eroare de procesare. Cand lumina este mai slaba, zgomotul de imagine este foarte mare tinand cont ca senzorul unui telefon este foarte mic. La 12 MP sunt grupate cate 4 elemente de pe senzor care formeaza un singur element cu o sensibilitate mai mare si implicit zgomot mai mic. In general in lumina slaba sunt facute mai multe poze pe care apoi AI-ul incearca sa elimine zgomotul de imagine si sa le combine pentru a obtine o poza mai buna, dar nu intotdeauna si reuseste sa proceseze cum trebuie. Pe langa asta daca este activa optiunea "Optimizator Scena" sau HDR (aceasta o poti dezactiva daca instalezi din Galaxy Store aplicatia Camera Assistant) atunci face mai multe schimbari in poza care in general ies bine, dar si acolo mai poate da rateu. Sfatul meu este sa folosesti 50 MP doar daca ai lumina buna, altfel poate produce poze mai slabe decat la 12Mp. De asemenea incearca diferite moduri de fotografiere.
Referitor la poza ta, cel mai probabil acele pete sunt din cauza eliminarii zgomotului de imagine si a interpretarii gresite a AI-ului cu modul in care trebuia sa proceseze culoarea in acele zone.
RobIonCio
Explorer
Opțiuni
Este irelevant! Vreau sa fac o poza cu telefonul, nu cu dslr-ul!
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
E irelevant ce? Cine te oprește? 🙂 Și ce e cu DSLR-ul?
0 Aprecieri
RobIonCio
Explorer
Opțiuni
Si la mine S22+ apar niste pete alungite pe modul night
0 Aprecieri
Proiectantul
Voyager
Opțiuni
Am verificat pe 2 telefoane S23+, aceeasi problema, se vad petele galbui atat in Galerie telefon cat si atunci cand sunt copiate pe calculator (deschise cu irfanview de ex.). Ambele telefoane cu oneui 6.0, unul are reset din fabrica dupa update, altul nu, dar aceeasi problema, deci nu merita timpul pierdut cu resetare din fabrica. Trimite feedback la samsung. Nu e o problema grava, dar nici nu i-as ierta cu nemultumirile, sa se ocupe de rezolvare ASAP.
Cu stima,
P
0 Aprecieri