o 17-07-2022 11:03 AM
Ahoj,
rád bych se podělil o zkušenosti s příslušenstvím, které nenese značku samsung. Mám bezdrátovou powerbanku samsung 10000 mAh, která slouží dobře, ale není zrovna malá a není lehká. Sháněl jsem nějakou malou powerbanku, kterou mohu vzít do kapsy. Taková powerbanka nebude nejvýkonnější na trhu, nebude bezdrátová, ale její výhoda spočívá právě v maximální kompaktnosti a zároveň použitelnosti v nouzi.
Narazil jsem na produkt výrobce (spíše značky) Futurizta, který proběhl na kickstarteru (https://www.kickstarter.com/projects/futuriztatech/pixy-mini-the-most-powerful-powerbank-for-its-siz...).
Powerbanka se prodává i v jednom českém eshopu, ale kdo nespěchá na dopravu a nepotřebuje mít jistou 2letou záruku, lze koupit přímo na webu výrobce (https://futurizta.com/collections/all-products/products/pixy-mini-power-bank).
Zakoupil jsem si variantu Charcoal grey, vyšla na 31,20 USD (cca 780 Kč), protože v době nákupu nabízel výrobce 20 % slevu s kódem "THANKYOU20". Doprava je zdarma. Futurizta vyrábí poměrně povedené kabely, takže je možné si do objednávky přihodit i tohle zboží.
Doručení byla katastrofa, neboť proti avizovaným 14 dnům to trvalo asi 35, ale nutno říct, že doprava je trackovaná a dle přehledu bylo zboží přes 14 dní zřejmě v nějakém celním meziskladu. Balíček z Německa mi doručilo DPD.
oficiální promo výrobce
Výrobce uvádí rozměry powerbanky 7,5 x 3,5 cm a 98 gramů hmotnost. Je tak menší než kreditní karta, samozřejmě je širší, cca 2,5 cm. V každém případě jsou rozměry powerbanky titěrné, s ohledem na kapacitu 5000 mAh (resp. 18,7 Wh) při 3,7 V.
Na rozdíl od jiných 5000 mAh powerbank, tato zvládá USB-C PD o výkonu 20 W, nebo z USB-A až 18 W výstupu. Podporuje též protokol Samsung AFC a potvrzuji, že výkon nabíjení S22 Ultra odpovídá těm 18-20 Wattům. Nabití telefonu je tak poměrně rychlé, určitě je znát rozdíl proti powerbankám, které umí pouze 5V/2A. Powerbanka též nabíjí výkonem 18 W, takže je cca za 1,5 hodiny nabitá.
Výrobce uvádí (viz kickstarter), že Samsung S21 Ultra nabije o 74 %. Telefon s kapacitou baterie 4000 mAh pak o 91 %. Potvrzuji, že tyto údaje v zásadě sedí. Zatím jsem zkoušel nabíjet S22 ultra z 18 % do 85 %, tj. o 67 %, ale při zapnutém a občas používaném telefonu. Telefon se tedy nenabije celý, ale s ohledem na velikost banky a opravdu nízkou hmotnost jde o dobrý výkon.
Zde posílám reálné fotky, pro srovnání s klíčkem od auta (standardní klíček octavia 4). K powerbance je přiložen pytlíček, který je možná až zbytečně velký (patrně se počítá s místem pro kabel) a krátký kabel USB-A > USB-C. Tento kabel nevyniká svou kvalitou, je takový neohebný, ale to mi nevadí, mám na klíčích InCharge, takže powerbanku si beru bez kabelu. Kvalita provedení samotné powerbanky je velmi dobrá. Kvůli hmotnosti je z matného plastu, který je neklouzavý a v ruce příjemný. Výhoda je, že můžete mít PB i v kapse u telefonu a nemusíte se bát, že by jej odřela (na rozdíl od kovových). Povrch je na první pohled poměrně odolný vůči odření, ale to se ještě ukáže časem.
Závěr:
Pokud je pro vás 10000 mAh powerbanka samsung příliš velká, nebo hledáte něco, co lze mít v ruční "kabelce" pro případ energetické nouze, v rámci 5000 mAh powerbank nenajdete na trhu lepší s poměrem výkon/velikost/kapacita. Cena je vyšší, ale když se chytne ta sleva, do 800 Kč s poštovným zdarma jde o dobrou nabídku.
o 17-07-2022 12:41 PM
17-07-2022 03:38 PM - upraveno 17-07-2022 03:40 PM
o 17-07-2022 08:17 PM
Dobrá věc třeba na výlet, kdy je těch 5000 mAh rozdíl mezi mapy a mp3 / mapy nebo mp3 a nechce se vám tahat ani gram navíc.
o 23-07-2022 03:34 PM