Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

SmartTag vs Google Find my devices

(Téma vytvořeno: Pondělí)
123 Zobrazení
OXO37
Hotshot
Možnosti
Zdravím vás komunito. Byl jsem velmi zvědavý, jak si stojí Googlovo "Najdi zařízení" v porovnání se SmartTagem. Jelikož se u nás kromě Aligator MiTag (399Kč) a drahých Chipolo One a Pop nedá nic koupit, spáchal jsem to u velkého východního bratra. Tag v době pořízení stál 120 Kč včetně doručení (teď už ho nacházím za cenu okolo 180 Kč). Nemá žádnou vlastní aplikaci, tak nemá ani žádné jiné funkce než najít ztracené zařízení. Baterie je také CR2032, IP ochrana asi žádná. Testuji ho třetí den na spolupracovníkovi (Galaxy A52s) spolu se SmartTagem. Oznamování polohy je kupodivu podobné i stejně přesné u obou zařízení. Objednal jsem další. V plánu je přidat do testu ještě AirTag.

image

image

image

2 Odpovědi
Borderka
Troubleshooter
Možnosti
Tak to je super možnosť👏
0 Like
OXO37
Hotshot
Možnosti
Tak jen doplním další poznatky.
Pokud někomu podstrčíte tagy, jako já, tak nepočítejte s častou aktualizací a u SmartTagu ani s polohou. Find nebo SmartThinks matou tím, že spustí aktualizaci, která ale nic neaktualizuje. Je tam stejně jako u Google Tagu časová prodleva a nepodařilo se mi vypozorovat, jak často. V "Najdi zařízení" od Google je to jasné, ukáže čas poslední aktualizace a další proběhne asi za 4-6 hod. Pokud v blízkosti tagů otevřete aplikaci v telefonu, který znají (spárovaný, sdílený), tak jak Samsung tak i Google tag polohu opraví ihned.
Závěr:
Pokud nepůjdou SmarTagy vyhledávat i jinými mobily s Androidem, tak nebude jejich pořízení dávat smysl. Google tagy se stejnou funkčností (třeba Chipolo) stojí stejně a je stejná nebo lepší šance na jejich nalezení. Kdo nepotřebuje rozšířené funkce, tak si vystačí s třikrát levnějším tagem.
Ze skoro týdenního testování je jasné, že vůbec není SmartTag a Google Tag vhodný na hlídání chlupatých nebo plechových miláčků.
0 Like