o 16-09-2019 09:18 AM
Možná jste si koupili Galaxy Buds a chtěli byste je na střídačku používat i s jiným zařízenm, než s telefonem Samsung. Jak na to?
Prvím krokem bude instalace aplikace Galaxy Wearable, pokud ji už v zařízení nemáte. Tu pak spustíte, přepnete sluchátka do párovacího režimu (stisknete tlačítko a pak ho 3 vteřiny podržíte) a vyberete zařízení Galaxy Buds.
V následujícím kroku bude aplikace chtít stáhnout plugin pro sluchátka Buds, jenže zde můžete narazit na problém:
aplikace není pro můj tablet podporována.
Co teď? Sluchátka lze sice provozovat i bez pluginu, jenže pak nefunguje správně touchpad.
Řešením je získat plugin jinou cestou. Máte víceméně dvě možnosti: buď si ho stáhnete z internetu, což ale nedoporučuju, protože byste mohli do zařízení zavléct nějaký mallware a nebo si ho extrahovat ze Samsung zařízení.
Vzhledem k tomu, že se jedná o sluchátka od Samsungu, předpokládám, že vlastníte nějaké Samsung zařízení nebo máte v okolí někoho, kdo ho vlastní. Na tomto zařízení je třeba mít nainstalovaný dotyčný plugin.
Dále nainstalujete nějaký extraktor aplikací, já používám ML Manager: APK Extractor.
Spustíte aplikaci a do vyhledávání napíšete "buds" a zvolíte Extrahovat.
Aplikace vytvoří složku MLManager a v ní najdete požadovaný soubor APK. Ten přenesete na nepodporované zařízení a otevřete. Zvolíte, že chcete instalovat, nejspíš budete muset povolit instalaci aplikací z neověřených zdrojů.
Poté znovu spustíte aplikaci Galaxy Wearable a pak už projdete celým procesem spárování bez problémů.
Možná narazíte na to, že po aktualizaci firmware sluchátek budete muset ručně aktualizovat plugin v nepodporovaném zařízení, to jsem zatím neměl tu čest vyzkoušet.