Close

What are you looking for?

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Display problem

(Topic created on: 13-12-2022 09:25 AM)
3096 Views
aligfred
Apprentice
Options

Since an update my Home page is playing up. After I turn my phone on the Home page appears but when I swipe right to see other apps the home screen apps remain in the background. Some apps seem duplicated and others appear faint. I had to use another camera to show this image as a screenshot doesn't show the problem. Any ideas? If I swipe down a little the screen refreshes and is ok again. Just a bit frustrating as I've had the phone a year and this is my first problem.

IMG-20221212-WA0009.jpg

1 Solution


Accepted Solutions
Solution
Glenntech
Samsung Members Star ★
Options
As @-Robot- says, worth a try.

If that doesn't work, you would probably benefit from the cleaning of the Partition Cache as well if that doesn't work.

It's a quick simple process that can help a lot

Wiping cache partition fixes some of the
bugs and improve performance by
removing unwanted cache files.

Turn off your phone.

Connect your phone with a USB cable
to PC or another Samsung mobile

You will see the charging icon on your screen.
Wait till it shows charging with battery percentage.

Next, press and hold the Volume up and Side key simultaneously.
You can press the volume up button just before the Side key.
The Samsung Logo followed by
Samsung Galaxy appears on the
screen.

At this point, release the keys
Phone will boot into Android Recovery mode

In Android recovery mode, using Volume keys, choose "Wipe Cache
Partition" .

Then press Side Key to Confirm by selecting "Yes" and then press Side Key

You get "cache wipe complete" at the
bottom of the screen
Restart the phone to complete the
process

Let us know how you get on

View solution in context

0 Likes
7 REPLIES 7
-Robot-
Samsung Members Star ★
Options
I think this is a theme issue

Switch themes to default and see if that's helps
Solution
Glenntech
Samsung Members Star ★
Options
As @-Robot- says, worth a try.

If that doesn't work, you would probably benefit from the cleaning of the Partition Cache as well if that doesn't work.

It's a quick simple process that can help a lot

Wiping cache partition fixes some of the
bugs and improve performance by
removing unwanted cache files.

Turn off your phone.

Connect your phone with a USB cable
to PC or another Samsung mobile

You will see the charging icon on your screen.
Wait till it shows charging with battery percentage.

Next, press and hold the Volume up and Side key simultaneously.
You can press the volume up button just before the Side key.
The Samsung Logo followed by
Samsung Galaxy appears on the
screen.

At this point, release the keys
Phone will boot into Android Recovery mode

In Android recovery mode, using Volume keys, choose "Wipe Cache
Partition" .

Then press Side Key to Confirm by selecting "Yes" and then press Side Key

You get "cache wipe complete" at the
bottom of the screen
Restart the phone to complete the
process

Let us know how you get on
0 Likes
aligfred
Apprentice
Options

It is already on default. Thanks for replying

0 Likes
aligfred
Apprentice
Options

I'm running the default theme so I will try this once I have made sure I have a backup (just in case). I will update tomorrow. Thank you

0 Likes
TNJGB
Navigator
Options

I reported this here a few weeks ago after the Android 13 update Ghosting . There seemed to be two things that were causing it, the BBC News app and the refresh rate. It seemed to occur after a screen timeout whilst using the BBC app and by changing the refresh rate from Adaptive to Standard, it has not occurred again.

0 Likes
aligfred
Apprentice
Options

Thanks @TNJGB . I will give that a try after I have waited for a bit as I took the advice from @Glenntech and cleaned my partition cache. So far after 3 hours no problem but I didn't want to celebrate until tomorrow just in case it doesn't last!

0 Likes
aligfred
Apprentice
Options

THanks @Glenntech I did the cleaning of the Partition Cache and it's worked perfect for almost 24 hours. Great support here.