Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Zasekávání fotoaparátu u S21

(Téma vytvořeno: 05-04-2022 06:12 PM)
450 Zobrazení
PepínoŠ
First Poster
Možnosti
Dobrý den, u telefonu S21 se mi často po spuštění fotoaparátu zasekne obraz. Většinou po pár vteřinách ožije, ale při zaměření na jiný objekt se opět zasekne. Někdy se obraz úplně rozsype a  vyskočí i hláška: chyba fotoaparátu a foťák se vypne. Podobné téma se už tady dříve řešilo. Zkusil jsem nastavit na telefonu nouzový režim. V tomto režimu se zdálo, že foťák funguje bez problémů. Podle rad z dřívější diskuze to vypadá, že chybu dělá nějaká aplikace. Nemáte někdo prosím zkušenost, která aplikace by to mohla dělat? A bude stačit aplikaci odinstalovat a opět znovu nainstalovat v případě, že zjistím o kterou aplikaci se jedná? Nebo myslíte, že v tomto případě by se mohlo jednat o nějakou vadu foťáku? Díky za pomoc a rady 
0 Like
6 Odpovědi
Cupinar
Troubleshooter
Možnosti
Ahoj,pokud to dela aplikace,tak jedine uz zmineny fotoaparat.Rada:zkuste stahnout jinou aplikaci fotoaparatu z obchodu play.pokud bude vse v poradku,je jasne,ze je to systemova chyba a nejspis bude potreba dat telefon do tovarniho nastaveni.Pokud probehla aktualizace a deje se toto,nevahejte,zalohujte a vyresetujte.
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, pokud to v nouzovém režimu funguje, nebude problém v hardware. Zkuste následující kroky:

• v aplikaci Telefon zadejte kód *#0*# tím se dostanete do testovacího režimu, který by neměl být ničím ovlivněn
  • v aplikaci Fotoaparát jděte do Nastavení a skoro úplně dole je položka "Vynulovat nastavení". To zkuste.
  • mrkněte Nastavení - > Aplikace -> 3tečky - Správce oprávnění a zkontrolujte, které aplikace mají přístup k fotoaparátu, jestli nějaká třeba nedělá problémy
  • přinejhorším můžete zkusit vymazat cache a nebo factory reset, více v tomto článku: https://eu.community.samsung.com/t5/samsung-lounge/tipy-triky-pec-n%C3%A1m-spadla-aneb-kdy%C5%BE-n%C... 

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
PepínoŠ
First Poster
Možnosti
Dobrý den, tovární nastavení jsem už vyzkoušel ještě před tím než jsem psal tento dotaz. Celý telefon jsem zpět nainstaloval ze zálohy, včetně všech aplikací, rozložení domovské obrazovky... Reset paměti aplikace fotoaparátu jsem už taky zkusil. Toto zatím vše bez výsledku.
0 Like
PepínoŠ
First Poster
Možnosti
Ještě přes kopii obrazovky přikládám co se přesně stává. Buď se zasekne obraz. Nebo napíše hlášení. Screenshot_20220406-062235_Camera.jpgScreenshot_20220406-062309_Camera.jpg
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

@Jirka77 však to uvádím jako až poslední možnost

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

@PepínoŠ díky za upřesnění, toho factory resetu jsem si nebyl vědom. Z toho plyne, že bude problém v nějaké aplikaci. Pokud totiž obnovíte po resetu telefon ze zálohy, obnovíte i ten problém, kvůli kterému jste reset dělal. Obnova funguje, když je vše bez problémů.

Zkuste si projít všechny aplikace, které mají přístup k fotoaparátu a tipovat, která by mohla dělat problémy. Bohužel prosté odinstalování může, ale nemusí pomoct.

Velice nepříjemná metoda (ale nejúčinnější) pak je udělat factory reset, neobnovovat apliakce a postupně instalovat apliakce ručně z Play a průběžně zkoušet, jestli se problém neobjeví. Může se pak stát, že s eneobjeví vůbe, protože zcela čistou instalací se vyřeší to, co to způsobuje a nebo zjistíte, co to dělá. Pak možná bude třeba ještě jeden factory reset abyste se zbavil zbytků problémové aplikace.

Bohužel neumím lépe poradit. 

P.S. Možná kdybyste mně poslal seznam apliakcí, které mají přístup k fotoaparátu, že bych se mrknul, jestli mně něco nepadne do oka? Stačí screenshot do zprávy, pokud to z nějakého důvodu nechcete dávat veřejně.

0 Like