Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Sekání videa při UHD 30fps

(Téma vytvořeno: 14-03-2023 07:30 AM)
1232 Zobrazení
Zdeněk19
Helping Hand
Možnosti
Dobrý den, 
už delší dobu se potýkám s takovým problémem, že takřka pokaždé, když otevřu foto aplikaci a přejdu na video (kde mám zároveň nastavené UHD 30fps), tak se z počátku dost video seká a na pár sekund tak není ani možné zahájit natáčení, použít zoom, širokoúhlý atd. Prostě se to tak začne sekat, že musím přestat hýbat s telefonem a pár sekund čekat, než se vše ustálí. Pak už je to vpoho a vše funguje. 
Děje se to jen v tomhle specifickém rozlišení a v 30fps. Zkoušel jsem už UHD 60, FHD 60/30 a záseky u nich nebyly žádné. Zároveň jsem zkoušel také PRO video režim a tam UHD 30fps takový problém neměl. Aplikaci jsem vymazal data, ale moc to nepomohlo. Sice byla aplikace celkově svižnější, ale se záseky při UHD 30 to nic neudělalo. 
Poradil by mi prosím někdo, co s tím? Je to dost otravné a dost to omezuje, když chci něco rychle natočit. 

Děkuji za rady 
0 Like
17 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @Zdeněk19 

První a jediné co mě asi napadá vyzkoušet je vymazat data a vymazat paměť u aplikace fotoaparát, a dále vyzkoušet vymazat cache telefonu:

https://www.sammobile.com/samsung/galaxy-s21/wipe-cache-partition/

Dále by pak jediná možnost jak ověřit, že je to čistě SW problém bylo obnovení do továrního nastavení. 

fajnsnek2
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, nemám po ruce S21, ale snad bude nastavení stejné. Máte povoleno v nastavení videa Auto FPS? Pokud ano, zkuste to vypnout. Umím si představit, že vyhodnocení scény ve spojení s UHD dá mobilu víc zabrat a zároveň právě 30 fps je nějak kolizní. Dále se podívejte na Rozšířené možnosti videa a položky Vysoce efektivní video a Video HDR10+. Obojí doporučuju vypnout, pokud přesně nevíte, proč to používat.

Dále můžete zkusit nějakou jinou aplikaci z obchodu Play, jestli tím trpí také. Pomohlo by to vývojářům při diagnostice problému. Jako poslední krok je zde factory reset, který je samozřejmě velmi nepopulární a pravděpodobnost, že pomůže v tomto případě bych neviděl jako moc vysokou - ale jen vy víte, co máte v telefonu nainstalované za aplikace a jak moc jste si hrál s nastavením.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

PetrH
Navigator
Možnosti
Zdravím, mám S20FE 4G SD a stejný problém, ovšem dle tvého popisu jsem na tom o dost lépe - po otevření se seká tak ani ne půl vteřiny, nereaguje na dotyk. Ale to je takový mžik, že je absolutně zanedbatelný.
Otestováno na pár dalších aplikacích fotoaparát a žádná jiná to nedělá. Problém bude nejspíš v SW samotné výchozí aplikace fotoaparát. Dělá to více méně každý Samsung včetně S21,22,23 Ultra i nižší (A, M) nezbývá než čekat na vývojáře jak se s tím popasují. Jde o špatnou optimalizaci. Jak má Samsung ve zvyku dělat věci (SW) až příliš složitě, někdy věci nefungují jak mají no ... 🥲
0 Like
Zdeněk19
Helping Hand
Možnosti
Čau, ten zásek je tak max sekundu dlouhý, není to hrozné, ale naštvé to, když zapnu rychle videoaplikaci a hned chci pohotově zmáčknout natáčení.
0 Like
Zdeněk19
Helping Hand
Možnosti
HDR10+ mám vyplé, protože když to zapnu, tak je se zásekama daleko větší problém. To první s automatickýma FPS jsem nenašel. Vyloženě to není hrozné, zásek je dlouhý tak max sekundu, ale už se mi stalo, že jsem chtěl něco rychle pohotově natočit a než se to odseklo, tak polovina scény byla pryč.
0 Like
Zdeněk19
Helping Hand
Možnosti
Ještě jsem jen tak ze srandy skusil vypnout v nastavení stabilitu videa a zatím při pár pokusech se to neseklo ani jednou. Takže si myslím, že bude problém někde tam
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

No vida. To by také dávalo smysl. U UHD60 to není už myslím aktivní a nižší rozlišení zvládá rychleji. Asi je to u UHD30 na hraně a inženýři usoudili, že raději krátký záškub než to zakázat úplně.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

Libb
MegaStar
Možnosti

@PetrH prosím vás o čem to mluvíte? Na žádném Sku jsem nic podobného nepozoroval, jediné, co zdržuje start je rutina, která vypíná zvuk (jo, za tohle bych vraždil). Ale teď jsem to zkusil a na S23 Ultra není žádná doba, kdy by aplikace po zapnutí nereagovala. To ostatně nepopisuje ani tazatel,ten zmiňuje pouze seknutí po začátku záznamu; to je něco dost jiného.

Jestli máte nějaký problém, založte vlákno s popisem a jak vidíte, postupně jsme schopni se dopracovat k jádru pudla a nějakému řešení, byť třeba ne dokonalému. Když nic, můžu to zkusit nahlásit jako chybu, i když na mém teleofnu se to neprojevuje.

0 Like
PetrH
Navigator
Možnosti
Tak to nevím, třeba jsem měl "štěstí" na výstavních kusech v prodejně Samsung Hradec Králové, Futurum - dělali to všechny modely, ovšem čím lepší tím se to zaseknutí zkrátilo, na S23 už to bylo téměř nerozpoznatelné.
Pana spisovatele jste nejspíš nepochopil, popisuje přesně to co já.
Ovšem zkusil jsem také vypnout stabilizaci videa a vše naskočí ihned a bez zaseknutí. Takže zdá se že při zapnutí fotoaparátu se nějakou chvíli optická stabilizace "startuje" a sw jaksi vyčkává než je plně funkční a tím se to seká. (Velmi zjednodušeně řečeno)
0 Like