Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Samsung Galaxy S10e nenabízí aktualizaci na Android 11

(Téma vytvořeno: 15-01-2021 05:28 PM)
1294 Zobrazení
Mechanik
First Poster
Možnosti

Dobrý den,
prosím o pomoc a případné řešení.

Někteří uživatelé s telefony Samsung Galaxy S10/S10e/S10+ z volné CZ distribuce hlásí dostupnost aktualizace na Android 11. Já vlastním Samsung Galaxy S10e, ale stále se mi aktualizace nenabízí, ikdyž ji dám ručně vyhledat. Po prozkoumání zdejšího diskuzního fóra jsem došel k závěru, že problém bude zřejmě v mém CSC.

V info telefonu mám uvedeny tyto informace:
SW poskytov. služeb ver.
SAOMC_SM-G970F_OXM_ITV_QQ_0017
RF8MA2GYTNJ
ITV/XEZ,ITV/ITV

Co znamená ITV/XEZ? Před lomítkem je kód pro Itálii a za lomítkem pro Českou rebubliku, ale pokud by se jednalo o čistě českou distribuci, měl by být kód XEZ/XEZ že?
Telefon je zakoupený u CZC.cz a dle popisu se jedná o "Produkt lokalizovaný pro CZ", což není CZ distribuce, ikdyž v popisu výrobku byl uveden kód výrobce: SM-G970FZKDXEZ.

Lze přes Odin docílit toho, abych měl CSC český tedy XEZ/XEZ? S Odinem jsem již kdysi úspěšně flashoval Galaxy S2 a Galaxy S4, ale některé věci jsem již pozapomněl.
Aktuální firmware pro distribuci XEZ zvládnu stáhnout včetně Odinu, ale jen mě zajímá zda lze z EU distribuce udělat CZ (i za cenu ztráty záruky) a případně co přesně v Odinu nastavit a zaškrtnout.

Děkuji

0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, zkuste stáhnout poslední firmware pro volný prodej pro ČR a flashněte ho Odinem. Jako soubor CSC nepoužívejte HOME_CSC, ale CSC. Tím dojde k vymazání dat, ale telefon by se měl přepnout podle SIM.

Můžete zkusit i jen flash s HOME_CSC, kdy se CSC nemění, ale verze v telefonu se synchronizuje s verzemi na serverech (teď je možná situace, kdy máte neexistující kombinaci verze firmware a CSC) a další aktualizace už fungovat budou.

Na druhou stranu musím říct, že sám mám poněkud unikátní Note20 Ultra, který s emně nepodařilo přesvědčit, že je v ČR a dodnes aktualizace flashuju přes Odin. V mém případě se ale jedná o zapůjčený vzorek.

Vám doporučuju příště nakupovat pouze u opravdu autorizovaných prodejců. Bohužel CZC to značí tak, že jim na to hodně lidí skočilo 😞

P.S. Pokud vám můj příspěvek pomohl, můžete ho označit jako řešení? Děkuji

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Zobrazit řešení v původním příspěvku

0 Like
6 Odpovědi
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, zkuste stáhnout poslední firmware pro volný prodej pro ČR a flashněte ho Odinem. Jako soubor CSC nepoužívejte HOME_CSC, ale CSC. Tím dojde k vymazání dat, ale telefon by se měl přepnout podle SIM.

Můžete zkusit i jen flash s HOME_CSC, kdy se CSC nemění, ale verze v telefonu se synchronizuje s verzemi na serverech (teď je možná situace, kdy máte neexistující kombinaci verze firmware a CSC) a další aktualizace už fungovat budou.

Na druhou stranu musím říct, že sám mám poněkud unikátní Note20 Ultra, který s emně nepodařilo přesvědčit, že je v ČR a dodnes aktualizace flashuju přes Odin. V mém případě se ale jedná o zapůjčený vzorek.

Vám doporučuju příště nakupovat pouze u opravdu autorizovaných prodejců. Bohužel CZC to značí tak, že jim na to hodně lidí skočilo 😞

P.S. Pokud vám můj příspěvek pomohl, můžete ho označit jako řešení? Děkuji

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

0 Like
Mechanik
First Poster
Možnosti

Děkuji za rychlou odpověď. Vyzkouším flashnout dle návodu a dám vědět. Jen ještě poslední dotaz a to zda mám nechat SIM v telefonu během flashování.

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

SIM můžete nechat, je to spíš lepší

0 Like
Commpact
Navigator
Možnosti
Ja mam take Note 20 Ultra 5g EU distribuci(usetril jsem 10tisic) konkrétně Polsko a u me A11 uplne v pohode.
0 Like
Commpact
Navigator
Možnosti
Co jsem cetl, tak teprve zacinaji chodit aktualizace na S10e. Tak jeste vydrzte.
0 Like
kukom6
Pioneer
Možnosti

Zdravím. Nejak ma aktualizácia neponáhľa ale zaujíma ma detailnejšie čo vyjadrujú tie kódy v Verzia softvéru operátora.

Telefón mám z českej distribúcie (XEZ), sim kartu tam mam O2 SK. Pred tromi mesiacmi som tam mal ako druhú sim ešte 4 ku SK ale potom šla preč.

Konkrétne tam mám 
ORX/ORX,IRL/XEZ
Čo som sa dočítal tak 1. by mal byť aktuálny CSC, ďalšie dve su idálne pre sim (prečo je IRL pre 2. sim ktorá tam nieje?),3. produktový kód.

Znamená to teda že keď si kupim Samsung telefón z CZ distribúcie ale hodim tam SK sim kartu tak to sťahuje updaty podľa tej karty, a teda pre ORX? 

0 Like