Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Problém s reprodukcí černé barvy

(Téma vytvořeno: 14-04-2018 03:26 PM)
919 Zobrazení
Carach
Student
Možnosti

Dobrý den, 

dnes jsem si všiml při nízkém okolním světle, zejm. v noci nebo v neosvětlené místnosti, že média mají určité potíže a reprodukcí černé barvy a jejích přechodů v jiné tóny. Na internetu se tento fenomén nazývá "black crush". Telefon mám od 26.3., tedy déle než je možné telefon vrátit. Mám v tento moment nárok na reklamaci, připadně na výměnu "kus za kus"? Děkuji. 

0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
Carach
Student
Možnosti
A já jsem přesvědčený že se nejedná o typickou vlastnost OLED panelů protože je používám už dlouhá léta. Od Samsungu mám "S" verzi každým rokem už od páté generace a tohle je poprvé co jsem si něčeho takového všiml. Jedná se o to, že člověk se dívá na seriály, filmy či jiná média v autobuse při delších cestách například přes noc, doma v posteli a tak dále, kde tohle "slévání černé" prostě vidět je. A ano, máte pravdu, kdybych si o tom nepřečetl, nezajímal bych se a pravděpodobně to tolik neřešil. Ale takhle jsem věděl na co se dívat, a nic to nemění na tom že by to tak jednoduše vypadat nemělo. Jestli vy jste dal dvacet pět tisíc za telefon a nevadí vám to, je to vaše věc. Já za své peníze požaduji aby vše bylo bezproblémové.

Každopádně jsem měl live chat přes aplikaci Samsung Members, kde mi jistý pracovník odpověděl stručně a jasně. Zatím si mám zapnout funkci zlepšovač videa a Samsung pracuje na updatu. Takže pro mě jednání naprosto perfektní a o nějaké reklamaci či výměně už neuvažuji.

Tím bych asi uzavřel celé téma, jelikož jsem svou odpověď dostal přímo od společnosti.

Zobrazit řešení v původním příspěvku

4 Odpovědi
Libb
MegaStar
Možnosti

Tak jak to popisujete, je to podle mě vlastnost. Když jste v prostředí se špatným osvětlením, snižuje se jas displeje, a protože počet mezikroků je omezený, nastává tento efekt. To samé se stane u JPEG souboru ve stínech apod.

Jestli je tahle věc pro vás tak zásadní, kupte si příště něco s IPS displejem, Ten má sice asi 100 jiných problémů, ale zrovna tohle by se dít nemělo (na druhou stranu budete mírně slepý, protože IPS nedokáže jít na tak nízký jas, jako AMOLED)-.

Jsem přesvědčený, že sám byste si toho nikdy nevšimnul, ale protože to někde psali, musel jste to hned vyzkoušet a teď zbytečně děláte vlny.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
Řešení
Carach
Student
Možnosti
A já jsem přesvědčený že se nejedná o typickou vlastnost OLED panelů protože je používám už dlouhá léta. Od Samsungu mám "S" verzi každým rokem už od páté generace a tohle je poprvé co jsem si něčeho takového všiml. Jedná se o to, že člověk se dívá na seriály, filmy či jiná média v autobuse při delších cestách například přes noc, doma v posteli a tak dále, kde tohle "slévání černé" prostě vidět je. A ano, máte pravdu, kdybych si o tom nepřečetl, nezajímal bych se a pravděpodobně to tolik neřešil. Ale takhle jsem věděl na co se dívat, a nic to nemění na tom že by to tak jednoduše vypadat nemělo. Jestli vy jste dal dvacet pět tisíc za telefon a nevadí vám to, je to vaše věc. Já za své peníze požaduji aby vše bylo bezproblémové.

Každopádně jsem měl live chat přes aplikaci Samsung Members, kde mi jistý pracovník odpověděl stručně a jasně. Zatím si mám zapnout funkci zlepšovač videa a Samsung pracuje na updatu. Takže pro mě jednání naprosto perfektní a o nějaké reklamaci či výměně už neuvažuji.

Tím bych asi uzavřel celé téma, jelikož jsem svou odpověď dostal přímo od společnosti.
Libb
MegaStar
Možnosti

Já to zatím nějak nepozoroval, mám ho teprve krátce. Ale tím líp, jestli to je, jak říkáte, že se to bude dát opravit nějakým update.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Šlaufek
First Poster
Možnosti
Dobrý den, mám Fold 5 a během jednoho dne došlo také ke změně černé na modrou. Není to nic příjemného. Tak uvidíme, jestli to update vyřeší.
0 Like