Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Nefunkční 4G při volání u dvou SIM

(Téma vytvořeno: 03-11-2021 06:19 PM)
1676 Zobrazení
DavidZizka
Explorer
Možnosti
Zdravím a požádám vás o radu. Zkusil jsem Google i hledat zde, ale neúspěšně. 

Mám v telefonu Samsung Galaxy S20+ dvě fyzické SIM karty. Jako první mám soukromou s mobilním internetem od O2. Druhá je pracovní bez mobilních dat od T-Mobile. 

Můj problém nastává když volám z druhé pracovní SIM, kde nejsou data a telefon automaticky vypne 4G z první SIM karty. Zmizí i ikonka ve stavovém řádku. Hned jak hovor zavěsím znovu se objeví a 4G funguje. 
Řeším, protože pokud mám hotspot je to problém a dojde k přerušení dat. 

Nesetkal se někdo s podobným problémem? Zkoušel jsem různá nastavení v telefonu, ale nic se nepovedlo. 

Díky za rady 

0 Like

2 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, vaše situace bohužel nemá řešení. Telefon neumí provozovat data během hovoru na jiné SIM, než ze které jde hovor. Dokonce je problém, když máte nastavená data na druhé SIM a voláte z první, a to i v případě, že máte data na obou SIM. Ale na to existuje nastavení, kdy se něhem hovory přednou data na tu SIM, ze které voláte. Pokud ale voláte ze SIM, která nemá vůbec datový tarif, řešení neexistuje 😞

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Zobrazit řešení v původním příspěvku

Řešení
23PeterK
Samsung Members Star ★★
Možnosti

Odpoveď na Vašu otázku je jednoduchá, ale nie priaznivá...
Žiadny dnešný mobilný telefón (aspoň o takom neviem) nepodporuje funkciu DualSIM Active, čo v praxi znamená, že počas hovoru je vždy funkčná len jedna SIM karta, pričom druhá sa takpovediac odpojí...
A problém sa netýka len dát, ale aj hovorov -> pokiaľ voláte z jednej SIM karty, na druhú sa Vám nikto nedovolá -> na druhej SIM karte budete "nedostupný" (ako keby ste mali vypnutý telefón) -> ani Vám telefón neukáže, že sa s Vami niekto pokúša spojiť...
Posledný DualSIM Active telefón, čo si tak spomínam, bol nejaký Huawei okolo roku 2017

Zobrazit řešení v původním příspěvku

8 Odpovědi
Anonymous User
Nelze použít
Možnosti
Dobrý den vážený pane, doporučuji se obrátit na @AndroidGuru s přáním hezkého dne.
Kosák
Pathfinder
Možnosti
Nemáte zapnuté VoLTE?
0 Like
DavidZizka
Explorer
Možnosti
Mám u obou SIM. Je to špatně?
0 Like
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, vaše situace bohužel nemá řešení. Telefon neumí provozovat data během hovoru na jiné SIM, než ze které jde hovor. Dokonce je problém, když máte nastavená data na druhé SIM a voláte z první, a to i v případě, že máte data na obou SIM. Ale na to existuje nastavení, kdy se něhem hovory přednou data na tu SIM, ze které voláte. Pokud ale voláte ze SIM, která nemá vůbec datový tarif, řešení neexistuje 😞

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

Libb
MegaStar
Možnosti

Tohle s VoLTE nesouvisí, viz moje reakce.

0 Like
Řešení
23PeterK
Samsung Members Star ★★
Možnosti

Odpoveď na Vašu otázku je jednoduchá, ale nie priaznivá...
Žiadny dnešný mobilný telefón (aspoň o takom neviem) nepodporuje funkciu DualSIM Active, čo v praxi znamená, že počas hovoru je vždy funkčná len jedna SIM karta, pričom druhá sa takpovediac odpojí...
A problém sa netýka len dát, ale aj hovorov -> pokiaľ voláte z jednej SIM karty, na druhú sa Vám nikto nedovolá -> na druhej SIM karte budete "nedostupný" (ako keby ste mali vypnutý telefón) -> ani Vám telefón neukáže, že sa s Vami niekto pokúša spojiť...
Posledný DualSIM Active telefón, čo si tak spomínam, bol nejaký Huawei okolo roku 2017

DavidZizka
Explorer
Možnosti
Díky všem za reakce a vysvětlení. Hezký den
0 Like
MarŠar
First Poster
Možnosti

Dobrý den,  mám stejný problém, poslední cca týden dva, ale pouze s jednou simkou, která je na hovory i mobilní data - během hovoru se data automaticky odpojí / vypnou. Má to prosím nějaké řešení, např. nastavením telefonu. Zapnutí / vypnutí VOLTE na to nemá vliv ... Děkuji.

0 Like