Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Nefunkční bezkontaktní nabíjení ve vozidle

(Téma vytvořeno: 22-02-2024 11:43 PM)
571 Zobrazení
JozkaZhor
Explorer
Možnosti
Zdravím všechny. Vlastním vozidlo Cupra Formentor 2021 a při řešení problému v autorizovaném servisu s nefunkčním bezkontaktním nabíjením telefonu ve vozidle mi bylo sděleno, že telefony Samsung od modelu S20 a výš, ale i novější Iphone, nedodržují evropskou legislativu pro bezkontaktní nabíjení. Z toho důvodu to nefunguje a nebo to zlobí. (Mě se telefon někdy i brutálně přehříval) Můžou do dělat i některá vozidla Škoda a VW. Otázka zní, jestli někdo nevíte, zda natom pracují a bude někdy zlepšení pomocí aktualizace, nebo to výrobce nezajímá. Zkusím případně napsat i na Samsung podporu jestli řeknou jak to je. Ale naposledy mi neporadili ani s lednicí, tak nevím nevím 😀 díky za případné info
0 Like
6 Odpovědi
sedvo
Navigator
Možnosti
Jelikož výrobci telefonů zavedli bezdrátové nabíjení dříve jak automobilky, tak bych hledal chybu na straně výrobce auta. To nedodržování legislativy je jenom výmluva.
0 Like
Vsil
Helping Hand
Možnosti
Jen výmluva, jde o celosvětový standart QI. Telefony za to nemohou, chyba je na straně výrobce auta.
0 Like
JozkaZhor
Explorer
Možnosti
Takže patová situace a v rodině si nikdo nenabije telefon. 😀 Auto přes milion a člověk bude pořád čachrovat s kabelem. Údajně řešili nějaký podobný problém s BMW a měla by vyřešit nějaká aktualizace. Tak uvidíme.
0 Like
CoE
Navigator
Možnosti
Jednoznačně je chyba na straně výrobce vozidla. Setkal jsem se s tím, že ve vozidlech Mazda nefungovalo bezdrátové nabíjení na iPhonech, pokud měl uživatel zapnuté platby pomocí NFC. V takovém případě se po každém vložení na nabíječku zobrazovala peněženka. Teprve po vypnutí NFC se spustilo nabíjení.
Já pracuji pro Škodovku a na poslední technické konferenci nám říkali, že dost problémů způsobuje i fakt, že dnešní mobilní telefony jsou mnohem výkonnější, než samotné systémy v autě.
0 Like
JozkaZhor
Explorer
Možnosti
To člověk nepochopí. Doma mám obyčejnou bezkontakní nabíječku od Samsungu v hodnotě tuším 800 KČ ,možná míň a nabíjí perfektně . A nejsou schopný stejný princip udělat do auta. Přítelkyně má Iphone nějakou předposlední řadu a taky jí nenabijí. Nebo o pár procent za nějakou hodinu. A vše se přehřívá. Zkoušel jsem se nepřipojit přes Android auto abych systému ulevil, sundal jsem kryt z telefonu a prostě nic. V servise řečeno, že za vše můžou výrobci telefonu. V dnešní době bych to už nečekal.
0 Like
Vsil
Helping Hand
Možnosti
Nikoliv, chyba nabíječky integrované v autě, požadujte výměnu.
0 Like